Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

I. Türkiye Uluslararası Engelliler Açık Golf Şampiyonası 13-15 Nisan 2010 tarihlerinde Klassis Golf Kulübü’nde yapıldı.
11 Avrupa ülkesinden, 33 engelli golfcü, handikaplarına göre 4 kategoride yarıştılar.
D kategorisinde, Türk Milli Takımı’ndan Mehmet Kazan toplam 51 puanla şampiyon olurken, Hollandalı ve İtalyan rakiplerini ikinci ve üçüncü sıraya iterek, büyük başarı sağladı.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın da katıldığı ödül töreninde, verilen akşam yemeğinde, ülkemiz, Avrupalı golfcülere ve Avrupa Golf Birliği Başkan ve Genel Sekreteri ve yöneticilerine en iyi şekilde tanıtıldı.

Haberin Devamı

Kazan kanıtladı
Bundan 3 yıl önce, Alman Milli Takım Baş Antrenörü ve kaptanının katıldığı seçmelerde, golf oynamaya karar veren Mehmet Kazan, bu turnuva ile ülkemizin gururu oldu ve genç nüfusumuzun, olanaklar sağlandığı takdirde hangi başarılara imza atabileceğini bir kez daha gösterdi. Yeter ki engelli sporcularımıza olanak tanınsın, yaptıkları sporların “Gerçek performans sporu” olduğuna sporda söz sahibi insanlarımız inansın. Engelli sporlarına “Sosyal sorumluluk projesi” olarak bakmasınlar.
1981 Malatya doğumlu Mehmet Kazan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç ve Peyzaj Anonim Şirketi Üretim Lojistik Müdürlüğü’nde ön muhasebeci olarak çalışıyor.
İlkokul 4’üncü sınıfta iken geçirdiği rahatsızlıktan dolayı okula gidemiyor ve ortopedik engelli olarak tek bastonla yürüyor. Rahatsızlığı dolayısıyla okula gidemeyen Mehmet, eğitim hayatını açıktan okumak durumunda kalıyor ve şuanda Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi.
Mehmet Kazan’a ve ona bu olanakları sağlayan başta Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu olmak üzere tüm yönetim kuruluna ve bu turnuvanın Türkiye’de yapılmasına büyük katkıları olan Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Aktekin’e bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.