Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Görme engelliler sporu ülkemizde hızla gelişiyor. 17-20 Şubat tarihleri arasında İngiltere’nin Sheffield kentinde düzenlenen Uluslararası Goalball Turnuvasına katılan erkek Milli Takımımız şampiyon oldu. Turnuvaya Türkiye’nin yanı sıra Slovenya, İsveç, Cezayir, İspanya, Yunanistan, Almanya, İngiltere gibi goalball de söz sahibi ülkelerin milli takımları katıldı. Özellikle Almanya’nın katıldığı bir turnuvada, milli takımımızın şampiyon olmasının bir başka anlamı daha var. Bundan 12 sene önce Alman Goalball Milli Takımının baş antrenörü ve yardımcısı ülkemize gelerek buradaki antrenörlerimize seminer vererek Goalball’u başlatmışlar. İşte genç Türkiye nüfusunun ciddi şekilde çalıştığı taktirde elde edeceği başarılara bir başka örnek.

Haberin Devamı

IBSA Dünya Oyunları
1-10 Nisan 2011 tarihleri arasında Antalya’da IBSA Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun organize ettiği 4’üncü Dünya Oyunları yapılacak. Şampiyonaya 61 ülkeden yaklaşık 1.600 sporcunun katılması bekleniyor. Spor branşları ise Atletizm, Yüzme, Judo, Goalball, Futsal B1, Futsal B2-B3, Powerlifting (Ağırlık kaldırma ) ve satranç olmak üzere 8 branşta düzenlenecek.
Atletizm, yüzme, judo ve goalball müsabakaları sonunda bayan ve erkek kategorilerinde katılan sporculara Londra‘da 2012'de düzenlenecek Paralimpik Oyunları için kota imkanı tanınıyor. Aynı zamanda IBSA Genel Sekreteri olan Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu ve ekibinin en iyi sonuçları almak üzere ve bu büyük organizasyonu başarılı bir şekilde sona erdirmek için çabaları devam ediyor.
Böyle bir dünya organizasyonunun ülkemize getirilmesinde federasyonumuzun katkıları büyük. Şimdi merakla beklediğimiz açılış törenine ülkemizi temsilen hangi devlet büyüklerimizin katılacağı.
Organizasyonun eksiksiz olması için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün, özellikle de Genel Müdür Yunus Akgül’ün gösterdiği çabaları da yakından takip ediyor ve bundan 13 sene evvel bir çuvala 10 tane goalball topunu doldurarak Almanya’dan getiren biri olarak Nisan ayında Antalya’da keyifli günler yaşayacağımıza inanıyoruz.