Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İlk goalball toplarını 1998 senesinde bir çuval içinde Türkiye’ye getirip, bu sporun ülkemizde yayılmasına katkıda bulunmuştuk. Daha sonraki senelerde Almanların merhum Prof. Dr. Horst Köhler’i ni Türkiye getirerek ilk seminerleri yaptık. Ve o zamanlar karşımıza Gökhan İnce isminde bir genç çıktı. Bizimle beraber başladığı çalışmalarında, Türk Goalball Erkekler Milli Takımı Avrupa’da ve Dünya’da başarılı sonuçları imza attı ve son 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda bronz madalya kazanarak başarılarını taçlandırdı.
Şimdi öğreniyoruz ki, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Gökhan İnce’yi görevden almış. Kendi tercihidir! Ama ne oldu da böyle bir karar verildi? Yıllardır verilen emekler sonunda gelen başarılar niye böyle unutuldu? Yoksa bu da yine görme engellilerin kendi içlerindeki kavgalarından bir tanesinin sonucu mu? Federasyon başkanı istediği kişiyi Milli Takımın antrenörü yapar, ama önümüzdeki bir - iki sene içinde erkekler goalball takımı Dünya’daki A klasmanından daha aşağılara düşer ve başarısızlıklar devam ederse bunun hesabını da vermek zorunda kalır. Gerçi bu ülkede başarısızlıkların hesabını veren başkanlar, siyasetçiler, bürokratlar parmakla gösterilecek kadar az ama, bizim gözümüz bundan böyle Görme Engelliler Spor Federasyonu’ndaki sportif gelişmelerin üzerinde olacak.
Aynı dışlamalara 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda final maçı yönetmiş hakemlerin de muhatap olduğunu duyuyoruz. Vardır Başkan Abdullah Çetin’in bir bildiği. Önemli olan yanlış uygulamaların sonucu Görme Engelliler Spor Federasyonu’na verilen desteklerin azalması. Sonunda sıkıntıyı yine sporcular çeker. Federasyon Başkanı’na bir şey olmaz.