Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Görme Engelliler Spor Federasyonu’na bağlı olarak spor yapan gençlerimiz, 2012 Londra Paralimpik Oyunları’na şu anda 24 sporcu ile katılma hakkını kazanmış bulunmaktalar.
2000’de bu satırların yazarı tarafından ısrarla sürdürülen görüşmeler sonucu, 4’e ayrılan o tarihlerdeki Engelliler Spor Federasyonu’ndan biri olan Görme Engelliler Spor Federasyonu uzun yıllar Mesut Dedeoğlu’nun başkanlığında bugünkü başarıların temelini attı.

Abdullah Çetin
2006 yılından beri yönetim kurulunda bulunan Abdullah Çetin ise 2009-2011 arasında sürdürdüğü federasyon başkan vekilliğinden sonra, 28 Mayıs 2011’de Mesut Dedeoğlu’nun 2011 genel seçimlerinde aday olması ile başkanlığa seçildi. Aynı zamanda Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (İBSA) Genel Sekreteri olan Abdullah Çetin, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nde de yönetim kurulu üyesi. Başında olduğu federasyon için her türlü olanağı kullanan, federasyona bağlı sporculara bir takım avantajlar sağlamak için uğraşıp didinen bir arkadaşımız.
Görme Engelliler Spor Federasyonu yine ilke imza atarak 2012 Londra Paralimpik Oyunları’na hem Goal-Ball hem de Futsal’da takım halinde katılmayı da başardılar. Engelliler sporuna böylesine katkı sağlamak için uğraşan Abdullah Çetin başkanlığındaki Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’na gerek Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, gerekse Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) olarak desteklerimiz devam edecektir.

Haberin Devamı

Yasaya göre
Bu bağlamda mayıs içerisinde TESYEV IV. Osman Şahin Görme Engelliler Satranç Turnuvası organize edilecek. Ayrıca Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nden 275.000,-TL (Paralimpik Oyunları’na hazırlık kampları için) ve TESYEV’den 380 adet (yaklaşık 35.000,-TL) Goal-Ball gözlüğü de görme engelli spor kulüplerine gönderilecek.
Unutulmaması gereken bu desteklerin 2005’te yürürlüğe giren Özürlüler Yasasının 33. Maddesine göre Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olduğudur.