Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mayıs ayında İstanbul’daki 6. Dr. Trawinski Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası ve Haziran ayında Frankfurt’da düzenlenen “World Cup”daki başarılarından sonra, özellikle Alman Spor Medyası, Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımızı, Dünya Şampiyonası’nın “Gizli” favorileri arasında göstermeye başlamıştı.

Nitekim 5-15 Temmuz tarihleri arasında Güney Kore’de yapılan Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda “Cesur Yüreklerimiz Dünya Üçüncüsü” oldu. Sosyal medyanın yanında, bir gazetenin ekinde çıkan söyleşi dışında, küçük haberlerle medyamız bu konuyu da geçiştirdi.

Haberin Devamı

Bu Dünya Şampiyonası’na katılan 16 takımın neredeyse tamamı ülkemizden 20, 30, 40 hatta 50 sene önce tekerlekli sandalye basketboluna başlamış. Ülkemizdeki engelli sporcularımız ise, 90’lı yıllarda bu sporla tanışıp, önce hastanelerde kullanılan sandalyelerle başlayıp, daha sonra bugünlere geldiler. Bunda da en büyük pay, Türk insanının yeteneği ve öğrenme arzusudur. Daha fazla devlet ve sponsor desteği ile, ülkemizde engelliler sporları gelişmeye devam edecek.

Yine geçtiğimiz haftalarda, Samsun Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Dünya 21 Yaş Altı İşitme Engelliler Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Milli Takımımız, Amerika Birleşik Devletleri’nin ardından Dünya ikincisi oldu.

Medyada herhalde fazla yer bulmayacak ama, bugünlerde Almanya’nın Suhl kentinde Bedensel Engelliler Dünya Atıcılık Şampiyonası yapılıyor. Onların sonuçlarını ve kısa başarı öykülerini de sizinle önümüzdeki hafta paylaşacağız.

Düzeltme: 13 Temmuz tarihli yazımızda sehven “Bayan Goalball Milli Takımımız Finlandiya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda 3’üncü olmuştur yerine, 5‘nci olmuştur” yazılmıştır. Düzeltiriz.

Not: Okurlarımızın mübarek Ramazan Bayramı’nı kutlar, huzur içinde geçirmelerini dilerim.