Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Aslında Jupp Derwall‘e gösterilen vefasızlıkla ilgili somut olarak söylenecek çok şey var. Ama ne yerimiz, ne zamanımız buna müsaade ediyor.

Şimdi gelelim Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Şubesine; 2005 yılında kurulan bu bölümün, nasıl kurulduğunu en yakın bilen insanım. Eğer o günlerde Ahmet Cömert Spor Salonu’nda, Galatasaray yürüyen basketbol takımının maçlarının oynanmasına izin vermeseydim, Galatasaray da böyle bir branşın açılması söz konusu değildi. Bunları zamanında açık açık yazdığım için de, Rahmetli Özhan Başkan bana küstü. Daha sonra Sinan Kalpakçıoğlu bir gün, Galatasaray Spor Kulübü Kulüp Divanı Başarı Belgesini bana getirdi. Şimdi sıkı durun. Kalın bir kartona hazırlanmış bu başarı belgesinin üzerinde şu yazıyor: “Sayın Yavuz Kocaömer, Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olarak göstermiş olduğunuz başarıdan dolayı, kulüp divanı olarak gurur duymaktayız”.

Üzerinde tarih olmadığı için ne zaman geldiğini tam bilemiyorum.

O zaman da yazmıştım. Bir insana vefa gösterecekseniz, saygı da göstermek mecburiyetindesiniz. Yavuz Kocaömer hangi Şampiyonlar Ligi‘ne katılmış ? Nerede şampiyon olmuş ? Anladığımız, burada kastedilen Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonlar Ligi. Ben bu takımın bir oyuncusu muyum ? Ama işte adet yerini bulsun diye, insana saygısı olmayan bir kulüp divanının gönderdiği bu belge, ibret belgesi olarak dosyamda duruyor. Bu yıl Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonlar Ligi Finalleri Mayıs ayında Galatasaray’ın organizasyonu ile İstanbul’da yapıldı. Turnuva “gala yemeği”ne bırakın davet edilmeyi, Sinan Kalpakçıoğlu mahcubiyet ve vefasızlığından yalanların arkasına sığınıyor. Başkan Yardımcısı Refik Arkan’da bu yalana ses çıkarmayarak ortak oluyor. Bozacı, şıracı meselesi. İşte Galatasaray kulübünde insanların, yöneticilerin vefa konusundaki düşünceleri ve uygulamaları. Varın gerisini siz takdir edin.

Not: Haftaya devam edeceğiz.