Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TFF bünyesinde, belki de Dünya’da ilk örneği oluşturan 4 engelli spor başkanının da üye olarak katıldığı Engelliler Koordinasyon Kurulu kurulduktan sonra, engelli futbolunda, ülkemizde oldukça önemli gelişmeler sağlandı. İşitme engelliler için kadın futbolu oluşturulurken, Bedensel Engelliler Spor Federasyonun branşlarından ampute futbol liginin maçlarının televizyondan yayınlanmasını sağlamanın yanı sıra, görme engelliler spor federasyonun da 2 kategoride, yani hiç görmeyenler ile az görenler geçtiğimiz Nisan ayında başlatılmıştır.

Haberin Devamı

Ligin ismi daha sonra “Sesi görenler” olarak değiştirilmiş ve sonrasında engelliler kurulu ile pazarlama departmanın işbirliği ile TURKCELL sponsorluğu hayata geçirilmiştir.

Turkcell Sesi Görenler Ligi, bu yıl ilk defa UEFA’dan büyük ödüle layık görülmüştür. Bu sene 3. kez düzenlenen KİSS (Knowledge İnformation Sharing Scenario) Pazarlama ödüllerinin “En İyi Sponsorluk Aktivasyonu” kategorisinde, Turkcell Sesi Görenler Ligi ile, Türkiye Futbol Federasyonu olmuştur.

Türkiye Futbol Federasyonu, engelli futbolunun gelişmesi için yılda 2 milyon TL’ye yakın bir kaynağı harcamaktadır. Bu kaynağın çok önemli bir bölümü 4 federasyona Lig ve Milli Takım giderlerinin karşılanması için ödenmektedir.

Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu’nun kişisel çabaları ile de Milli Takımlarımız için malzeme yardımları sağlanmıştır.

Tabii ki TFF profesyonel bir yapıya sahiptir. Diğer 4 engelli spor federasyonunun bilgi ve profesyonellik bakımından Futbol Federasyonu kadar deneyimlere sahip olmadığı da normaldir.

Ancak son zamanlarda engelliler futbolu ile ilgili konularda bazı federasyonlarımız yeni bir sponsor sağlandığında yapılan toplantılara Türkiye Futbol Federasyonu’nu davet etmeyi düşünmemişlerdir.

Ülkemizde insanlarımızın duygusal yapıları ortadadır. Yarın Türkiye Futbol Federasyonu ile bazı engelli spor federasyonlarının birlikte çalışmalarında sorun çıkarsa, bundan da engelliler futbolu zarar görür. Bizden hatırlatması.