Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Futbol Federasyonu’nun ampute ve görme engelliler futboluna verdiği destek hepimizin malumu. Tabii ki Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören’in bunda payı büyük. Ancak yıllardır bu konuda hizmet veren Ömer Gürsoy’un da emekleri her türlü takdirin üzerinde.

Ampute futbol, bilindiği gibi paralimpik bir spor branşı değil. Ancak yukarıda bahsettiğim desteklerle, ülkemizde önemli bir gelişme kaydetti. Ampute futbolun paralimpik spor olarak kabul edilmesi çabalarına Futbol Federasyonu’nun “Taraf” olarak destek vermesi, bu konunun gelişmesine ivme kazandıracaktır.

Haberin Devamı

Bu bakımdan bizce artık ampute futbol branşının Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’ndan ayrılıp, yeni bir yapılanmaya gitmesi. Bu da iki şekilde olabilir.

Birincisi, yeni bir federasyon kurulur: “Ampute Futbol Federasyonu” olarak. Bu federasyona, Spor Genel Müdürlüğü, Futbol Federasyonu ve (TESYEV) Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı gibi sivil toplum örgütleri destek olur.

İkincisi, Futbol Federasyonu çatısı altında bir yapılanmaya gidilir.

Hangi şık tercih edilirse edilsin , (TESYEV) Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’nın destekleri devam edecektir. Ve bu destekler bugüne kadar olduğu gibi “eşofman, yağmurluk, krampon, kanedyan, maç ve antrenman topları v.s.” olarak sürecektir.

TRT Spor, canlı olarak “Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi” karşılaşmalarını yayınlıyor.

Örneğin; bugün 10.30 da Ankara’da oynanacak Çankaya Belediyesi-Altınokta Görme Engelliler Spor Kulübü karşılaşması canlı olarak yayınlanacak.