Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Tüm spor federasyonlarının bütçeleri, yıl sonu tamamlandıktan sonra, yeni senede hazırlanıp, ocak ayı sonunda Spor Genel Müdürlüğü’ne gönderiliyor. Orada yapılan incelemelerden sonra gerekli ödenekler de ayrılarak, federasyonlara yeni yılla ilgili ilk ödemeler mart ayı sonunda, yani senenin dörtte biri geçtikten sonra yapılıyor. Bu da özellikle kendi bilgimiz dahilinde olan Engelliler Spor Federasyonları’na bağlı kulüpleri, harcırahlarını, yolluklarını alamadıkları için zor durumda bırakıyor ve bazı küçük kulüpler, ya tefecilerin eline düşüyorlar ya da kapanmak durumunda kalıyorlar.
Oysa, bütçelerin, normal ticari kurumlarda olduğu gibi yıl sonundan evvel, bir sonraki yıl için hazırlanması gerekir. Ancak burada da Spor Genel Müdürlüğü o yıl kapanmış hesapları bilançoyu da görmek istiyor. Ki federasyonların borç-alacak durumuna göre yeni bütçelerini tespit edebilsin. Bu da doğru bir yöntem. Federasyonların çok sıkı denetlenmesine her zaman taraftarız. Ancak, o zaman buna bir ara çözüm bulunması gerekir.
Aksi halde bir süre sonra, engelli spor federasyonları ve ona bağlı kulüpler zor durumda kalacaklar. Özellikle yılın ilk üç ayındaki Uluslararası Turnuva ve Şampiyonalara katılmak çok zor hale geliyor.
Aklımıza gelen, önümüzdeki seneden itibaren, ilk 3 ayda, federasyonlara bir sene evvelki bütçelerinin ilk 3 ayında yapılan harcamalara uygun avans verilmesidir. Yeter ki istensin. Çözüm her zaman bulunur.