Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir süre önce T.C. Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, MÜSİAD Erzurum Şubesi‘ndeki toplantıda, bir tesise nasıl isim verileceğinin prosedürünü anlatarak “Şu anda bir isim teklifi yok. Ama oyunlar bitsin, kamuoyu vefasını gösterir. Bu konuda Sayın Başbakan‘ın ve Sayın Mehmet Atalay’ın isimlerinin tesislere verilmesi konusunda talebi olmaz. Vefa gösterilecekse Sayın Başbakan ile Atalay‘a gösterilmeli” dedi.
Sayın Başbakanı yakından tanımayız. Ama gerek kendisinin, gerekse de Mehmet Atalay’ın, tesislere isminin verilmesi konusunda meraklı olmadığını da düşünür ve biliriz. Ancak, artık bu ülkede bazı şeylerin değişmesi lazım. “VEFA” sadece İstanbul’ da bir semt adı olarak kalmamalı.
Yapılan tesisler Türk sporunun önünü açmıştır. Yalnız Kış Olimpiyatları değil, bir gün yapılacak İstanbul Olimpiyatları konusunda da Türkiye’nin ismini öne çıkarmak bakımından önemli bir yer işgal edecektir. Bu tesislere Sayın Başbakanımızın yanında, zamanın Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın verdiği emekleri de yakından takip ettik.

Haberin Devamı

Canlı şahidiz
Hele Mehmet Atalay’ın engelliler sporuna verdiği desteği bu dünyada kimse inkar edemez. Sayın Mehmet Ali Şahin’le birlikte yaptıklarının canlı şahidiyiz. Bu bakımdan umarız prosedür gereği Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu konudaki teklifini Sayın Erzurum Valisine iletir ve ondan sonra da gereği yapılır.
Günün birinde her fani gibi onlar da, bizler de bu dünyadan ayrılacağız.
Bu ülkeye emeği, hizmeti geçen insanlarımızı “Yaşarken” onurlandırmalı ve hizmetlerinin manevi karşılığını vermemiz gerekir.
Bu bağlamda 14- 15 Mayıs 2005 tarihinde, Diyarbakır, Muş, Hakkari ve Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulüplerinin organize ettiği “Yavuz Kocaömer Güneydoğu İlleri Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası”nın afişi hâlâ evimin duvarını süslüyor ve gelen misafirlerime o günleri keyif ve gururla anlatıyorum.