Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Son haftalarda, Engelsiz Aslanlar’a gönül vermiş Galatasaraylılardan mailler geliyor. ‘Şu olanları yazsanıza’

Yazacak çok bir şey yok. Galatasaray’da ‘Engelsiz Aslanlar’ Dursun Özbek göreve geldikten sonra, onlara bakışı ile Türkiye’de engelliler sporuna bakış arasında çok bir fark yok. Hatta bir ara aldığımız duyumlara göre, Başkan Özbek, bu şubeyi kapatmayı bile düşünmüş. Düşünün de öyle kolay iş değil o.

Dursun Özbek, tekerlekli sandalye basketbolunu rehabilitasyon zannediyor. Dünyadaki gelişmelerden haberi yok. Bundan 3-4 yıl önce, Frankfurt’tan Münih’e uçarken, elimdeki Hürriyet Gazetesi’nden Türk olduğumu anlayan yanımda oturan Alman yolcu (bir bankacı imiş) hangi takımı tuttuğumu sorduğunda ‘Galatasaray’ dedim. “Sizi tebrik ediyorum” dedi. Şaşırdım, çünkü daha Türkiye’de profesyonel futbol ligi bitmemişti. ‘Anlayamadım’ dedim. Soruma “Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımınız geçen hafta Avrupa Şampiyonu oldu” yanıtını verdi. Onların bakışı bu, bizim bakışımız bu.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili, Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm’ün de elinden bir şey gelmiyor. Çünkü o da bu engelsiz gençlerin, Galatasaray’a, Avrupa’da ve Dünya’da kazandırdığı prestijin farkında değil. Aynı diğer Yönetim Kurulu Üyelerinin de olduğu gibi.

Son Mali Genel Kurul’da bir üye kürsüye çıkıyor ‘Nedir bu? Tekerlekli sandalye basketbol takımı 2 senede 7 milyon TL zarar etmiş’ diyor. Diyor da incelemek hiç aklına gelmiyor. Aynı senelerde, Avrupa Şampiyonlukları dolayısıyla devletten aldıkları 6,5 milyon TL’sinin nerede kullanıldığının farkında değil.

Biz kendisini aydınlatalım. Bu paraya Maliye ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından, Galatasaray Kulübü’nden konuyla ilgisiz olmayan alacaklarına karşılık olarak el konulmuştur. Kürsüye çıkıp konuşmak kolay da ne konuştuğunuzu da bir araştırmanız lazım.

Şu anda Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sahaya sadece 6 oyuncu ile çıkabiliyor. Şu anda bu takımın aylık maaş maliyeti 65 bin TL ve 4 aydan beri o sporcular maaşlarını alamıyorlar. Ama, diğer bazı branşlarda, sporcular kulüp personeli olarak gösterilip, her ay maaşları ödeniyor.

Haberin Devamı

Bu konu da haftaya devam edecek.