Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İki hafta önce İstanbul’da düzenlenen futboldaki UEFA kupasına eş değer Tekerlekli Sandalye Basketbol Andre Vergauwen Turnuvasını Engelsiz Kartalların kazanarak Avrupa Şampiyonu olmasından sonra, geçtiğimiz hafta sonunda Almanya’da, Avrupa Şampiyonlar Kupası Finalleri oynandı. Ve Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı yenilgisiz olarak Avrupa Şampiyonlar Kupası’nın sahibi oldu.
2004-2005 yılında, o zamanki Galatasaray Yönetimi ile uzun mücadelelerden sonra kurulan basketbol takımı, futbolda başarısız bir sene geçiren Galatasaray’a bir Avrupa Şampiyonlar Kupası daha hediye etti. Almanya’nın, daha önce bu kupayı 4 kez kazanan RSV Lahn-Dill takımını finalde uzatmada 85-80 yenen Engelsiz Aslanlar, 2008 ve 2009 da aldıkları kupayı, bir sene aradan sonra tekrar ele geçirdiler.

Haberin Devamı

Yakışmadı
Final maçından önce, belki de Almanya’da yapılan bir organizasyona yakışmayan, rakibin moralini bozmaya yönelik davranışlarda yaşandı. Organizasyon Komitesinden 2 kişi, maçın başlamasına 10 dakika kala takımlar ısınırken, sahada Galatasaray’ın koçu Sedat İncesu’ya gelerek, otelde 2 sporcunun yataklarına işediklerini, bu durumun kabul edilemez olduğunu, bu işten Galatasaray’ın başının ağrıyacağını belirterek, gerekenin yapılmasını istediler. Sinirlerine zor da olsa hâkim olan Sedat İncesu, olayı saha komiserlerine yansıtarak, önlem alınmasını ve bu kişilerin sahadan çıkarılmasını istedi. Engelli insanların idrarlarını tutamayışları dolayısıyla kullandıkları bezlerden bir sızıntı olduğu tahmin edilen olayın, böylesine çirkince büyütülmesi organizasyonu üstlenen Zwickau Kulübü’ne hiç yakışmadı.
Ve netice itibariyle İtalya, İspanya ve Almanya’dan ikişer, Türkiye ve İsveç‘ten birer takımın katıldığı Avrupa’nın en iyilerinin bir araya geldiği şampiyonada ENGELSİZ ASLANLAR herkese gereken dersi verdiler. Kendilerini yürekten kutluyoruz.