Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bundan 3 yıl önce Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu “Engelli gençlerimizi golf sporu ile tanıştıralım, golfe başlatalım” dediğinde heyecanlandım. Ancak kafamda bir sürü soru işareti de vardı. “Her şey bitti de engellilerin golfü mü kaldı?” şeklinde eleştirilere de hazır olmak gerekiyordu. Nitekim de kısmen öyle oldu. Ancak bir ülkede top yekün kalkınma ile birtakım şeylere kavuşulabileceği fikri bize destek oldu. Engelli insanlarımızın her türlü ihtiyaçları karşılandıktan sonra, golf sporuna başlamaları için uzun seneler geçmesi gerekebilirdi.
O zamanlar Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı olarak gerekli destek verildi. Almanya‘dan hocalar getirildi, seçmeler yapıldı ve daha sonra İstanbul Golf Kulübü’nün konuya sıcak bakmaması dolayısıyla çalışmalar Klassis Golf Kulübüne yönlendirildi. Bu bakımdan Ahmet Hamoğlu’na da bir teşekkür borçluyuz.

Haberin Devamı

Paralimpik olacak
Yurt dışından getirilen 6 adet Paragolfer (engellilerin golf oynadığı) araçlar ve yapılan çalışmaların yanı sıra, Türkiye Golf Federasyonu, Avrupa Engelliler Golf Federasyonu’na hem üye oldu hem de ilişkileri geliştirerek 14-15 Nisan tarihlerinde İstanbul Klassis Golf & Country Club’de I. Uluslararası Türkiye Engelliler Golf Şampiyonasını organize ediyor. Yarışmalara 10 ülkeden 35 sporcu katılacak. Engelli bir golfcüyü 3 yıl içinde müsabakalara hazır hale getirebilmek, bu sporu bilenler için ne kadar zor olduğu kolayca anlaşılır. Ayrıca 2016 RIO de Janerio Paralimpik Oyunları’ndan itibaren golf, paralimpik spor olarak yarışmalarda yerini alacak. Engelli gençlerimizin Golf Federasyonu’nun bu desteği ile 2016 Paralimpik Oyunları’nda Brezilya‘da ülkemizi temsil edeceklerine inancımız tam.
Geçtiğimiz hafta Çırağan Sarayı’nda yapılan basın toplantısında Milli Takım kaptanı İsmail Şenkal’in “Biz belki unutulmuş, ciddiye alınmayan insanlardık. Bize öyle değer verildi ki kendimizi aştık. Neler başarabileceğimizi insanlara ispat etmek istiyoruz” sözleri aslında her şeyi anlatmaya yetiyor. Engelli sporuna gönül vermiş bir kişi olarak, başta Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu olmak üzere tüm Yönetim Kurulu’na buradan şükranlarımızı sunuyoruz.