Almanya’da bugünlerde Alman Engelliler Spor Federasyonu ile bir sivil toplum örgütü arasında imzalanan protokole göre, yeni bir uygulama başladı. Federasyon engelli çocukların yüzme sporu dolayısıyla gelişmelerini sağlamak amacında. Bilindiği gibi yüzme, uzmanlar arasında en önemli rehabilitasyon çalışmalarından biri olarak görülüyor ve vücudun gelişmesine katkıda bulunuyor. Bu programın amacı, engelli ve engelsiz çocukları birlikte yüzme sporu konusunda heveslendirmek ve bu arada engelli çocukları da böylece rehabilitasyon bakımından koruma altına almak.
5 ile 15 yaş arasındaki engelli çocuklar, aileleri tarafından, program çerçevesinde bir eğitime tabi tutuluyor. Hiçbir ücret ödemeden bir yüzme pasaportu denen, içerisinde çeşitli hareketlerin yapılmasını öngören kitapçıklar dağıtılıyor. Yalnız havuzlarda değil, evlerinde de bu pasaportlarda yazan hareketleri anne ve babalarının gözetiminde yapmak zorundalar.
Ağustos ayının başında ise yapılacak son değerlendirmelerden sonra, en çalışkan ve başarılı engelli yüzücü adayları, Eylül’de yapılacak yüzme yarışlarına davet edilecek, böylece geleceğin milli sporcuları da yavaş yavaş havuzlarda gelişmeye başlayacak.
Programın koruyucu ve yol gösterici liderleri, Paralimpik Oyunları’na katılmış yüzücüler tarafından gerçekleştirilecek. Bu başarılı sporcular, çocuklara, onları motive eden örnek olarak sunulacak.
Bize gelince, engelli çocuklarımız birçok yerdeki yüzme havuzlarına alınmıyorlar dahi. Yapacak o kadar çok işimiz var ki! Ancak, bunun için de Spor Genel Müdürlüğü’nde bu konularda bilgili ve sorunların önem ve ciddiyetini kavramış yöneticilere ihtiyaç var. Bu da ancak siyasetin spordan elini çekmesi ile mümkün!