Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Şubesi 1996 yılında kurulmuş, namağlup olarak İkinci Lig’den Süper Lig’e birinci olarak çıkmıştır. Ayrıca 2000-2004 yılları arasında 4 yıl hiç yenilmeyerek üst üste namağlup Süper Lig şampiyonu olmuştur. Bu şampiyonluklar sırasında 103 resmi maç ile ‘Dünya Yenilmeme Rekoru’nu elde etmiştir. Bu rekoru kırarken de kadrosunda hiçbir yabancı oyuncu bulunmamıştır. 2000 yılından bugüne kadar tüm sezonlarda Türkiye’de Süper Ligi’nde ilk 4 takım içinde yerini almıştır. Türkiye Süper Ligi’nde birçok takımda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yetiştirilmiş oyuncular bulunmaktadır.
Şuanda İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol şubesi dördüncü nesli yetiştirmektedir. Onun yanı sıra, yine bu kulübümüz 2000 Avrupa Kupaları’na katılan ilk Türk takımı olmuştur. İzmir’de Avrupa Şampiyonası’nı düzenlemekten, ilk Avrupa Kupasını Türkiye’ye getirmeye kadar birçok başarıya imza atmıştır.
Ancak gözlemimiz, Rahmetli Ahmet Piriştina’dan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Şubesi’nin tabiri caizse kabuğuna çekilmiş olması, gerekli desteği görmemesi yönündedir. Kuruluşundan beri bu kulübümüzün antrenörlüğünü yapan Harman Yazıcıoğlu’nu zaman zaman bu sütunlarda bizler de eleştirmişizdir. Artık Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde bir zamanların efsane takımının yine aynı başarılarla geri dönme zamanı gelmiştir.
Alt yapıya verdiği önemi ve genç oyuncular yetiştirme konusunda Harman Yazıcıoğlu ülkemizde ki bir-iki antrenörden biridir. Ancak hiçbir şey tek başına olmuyor. Bu bakımdan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve İzmirlilerin desteği çok önemli.