Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Ankara’ da Dünya İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası yapıldı. Ve Sessiz Aslanlarımız Dünya Şampiyonluğu’na ulaştı. Aslında gazetemiz Milliyet‘te Cemal Ersen’ in de yazdığı gibi, turnuva organizasyonu sınıfta kaldı. Futbol Federasyonu son anda devreye girerek (eksik olmasınlar) hakemlere 110 TL harcırah ödeyerek turnuvanın tamamlanmasını sağladı. Ve yine özel izinler alınarak, ev sahibi takım Türkiye’mizin Mısır’ la oynadığı final maçına yine bir Türk Hakem Bülent Yıldırım görevlendirildi. Bir yandan “2020 İstanbul Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’ na en güçlü adayız” derken, diğer yandan bu tip organizGeçtiğimiz hafta Ankara’ da Dünya İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası yapıldı. Ve Sessiz Aslanlarımız Dünya Şampiyonluğu’na ulaştı. Aslında gazetemiz Milliyet‘te Cemal Ersen’ in de yazdığı gibi, turnuva organizasyonu sınıfta kaldı. Futbol Federasyonu son anda devreye girerek (eksik olmasınlar) hakemlere 110 TL harcırah ödeyerek turnuvanın tamamlanmasını sağladı. Ve yine özel izinler alınarak, ev sahibi takım Türkiye’mizin Mısır’ la oynadığı final maçına yine bir Türk Hakem Bülent Yıldırım görevlendirildi.
Bir yandan “2020 İstanbul Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’ na en güçlü adayız” derken, diğer yandan bu tip organizasyonlarda olan aksilikler, yapılan yanlışlar, hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bu Dünya Şampiyonası’na katılan Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Yunanistan, Brezilya v.s. gibi 15 ülkede de konuşulmuştur.
Turnuvanın hem zor şartlara rağmen organizasyonunu, hem de sona erdirilmesinde Oktay Aktaş’ın başkanlığını yaptığı İşitme Engelliler Spor Federasyonu’ nun katkısı inkar edilemez. Bu yaz sıcağında, Ankara’da maçları gündüz oynamak hangi zorunluluğun sonucu oldu, onu da merak ediyoruz . Turnuvaya gelen yabancı hakemlerin, verilen ücretleri az bulması dolayısıyla müsabakaları bırakıp kaçtıkları da bir başka gercek.
Ancak bütün bu organizasyonla ilgili olumsuzluklar işitme engelli gençlerimizin Dünya Şampiyonu olmasını gölgede bırakamaz. 2008‘de Atina’ da yapılan Dünya Şampiyonası’nda Dünya 2’cisi olan Sessiz Aslanlarımız, o günkü başarılarının bir tesadüf olmadığını da göstermiş oldular.
Bu arada “Dünya Şampiyonu olduk” diye medyamızın bir bölümü de turnuvanın son günlerinde müsabakalara yer verdi. Ama olayların perde arkasını , hem de önemli bir yer ayırarak okuyucularına duyuran gazetemizin spor servisine ve Cemal Ersen’e ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Teşekkürlerin en büyüğü de , çeşitli imkansızlıklarla savaşan Oktay Aktaş Başkanlığındaki İşitme Engelliler Spor Federasyonu ve yıllardır İşitme Engelliler Milli Takımı’mızda ekibi ile birlikte ücret almadan görev yapan teknik direktör Ali Metin’e. Sağ olsunlar, var olsunlar.asyonlarda olan aksilikler, yapılan yanlışlar, hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bu Dünya Şampiyonası’na katılan Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Yunanistan, Brezilya v.s. gibi 15 ülkede de konuşulmuştur. Turnuvanın hem zor şartlara rağmen organizasyonunu, hem de sona erdirilmesinde Oktay Aktaş’ın başkanlığını yaptığı İşitme Engelliler Spor Federasyonu’ nun katkısı inkar edilemez. Bu yaz sıcağında, Ankara’da maçları gündüz oynamak hangi zorunluluğun sonucu oldu, onu da merak ediyoruz . Turnuvaya gelen yabancı hakemlerin, verilen ücretleri az bulması dolayısıyla müsabakaları bırakıp kaçtıkları da bir başka gercek. Ancak bütün bu organizasyonla ilgili olumsuzluklar işitme engelli gençlerimizin Dünya Şampiyonu olmasını gölgede bırakamaz. 2008‘de Atina’ da yapılan Dünya Şampiyonası’nda Dünya 2’cisi olan Sessiz Aslanlarımız, o günkü başarılarının bir tesadüf olmadığını da göstermiş oldular. Bu arada “Dünya Şampiyonu olduk” diye medyamızın bir bölümü de turnuvanın son günlerinde müsabakalara yer verdi. Ama olayların perde arkasını , hem de önemli bir yer ayırarak okuyucularına duyuran gazetemizin spor servisine ve Cemal Ersen’e ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. Teşekkürlerin en büyüğü de , çeşitli imkansızlıklarla savaşan Oktay Aktaş Başkanlığındaki İşitme Engelliler Spor Federasyonu ve yıllardır İşitme Engelliler Milli Takımı’mızda ekibi ile birlikte ücret almadan görev yapan teknik direktör Ali Metin’e. Sağ olsunlar, var olsunlar.