Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

6. Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası 27 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında Erzurum Palandöken’de gerçekleştirilecek. 6.’sı düzenlenecek şampiyonaya, Türkiye ilk kez ev sahipliği yapıyor.
Avustralya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İsveç, İtalya, Japonya, Nijerya, Rusya ve İspanya’dan toplam 63 sporcu ve 42 idareci katılacak. Türkiye, Alp Disiplini’nde 9, Kuzey Disiplini’nde 5 sporcu olmak üzere toplam 10 sporcu ile katılacak.
İki yılda bir yapılan şampiyona ülkemizde gerçekleşecek. Konuyu bilenler ve anlayanlar için, Dünya’ da, Türkiye’ de engelliler sporuna bakışın yeni bir göstergesi olacak. Umudumuz, şampiyonanın kazasız geçmesi. Umarız bunun için gerekli önlemler, gerek Türkiye Özel Sporcular Federasyonu, gerekse Türkiye Kayak Federasyonu tarafından alınmıştır.
Ülkemizde engelli sporları ile ilgili bu tip Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ne kadar çok organize edilirse ve devletimiz tarafından ne kadar desteklenirse, daha ileride başka Dünya Şampiyonları’nı, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nı ülkemize getirmekte destek olacağı kesindir.
Bir ülkede Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın yapılabilmesi için tesisten önce, o ülkede yaşayan insanların çeşitli sporlara olan ilgisi ve daha küçük çaptaki şampiyonalarda tribünlerin boş kalmaması ile doğru orantılıdır.
Türk gençlerindeki potansiyel (kendi konumuz olan engelliler sporundan biliyoruz) bizden on yıllarca önce başlamış Avrupalı ülkelerle aramızdaki farkı, doğru yönlendirirlerse, gerekli destek verilirse, kapayacakları ortaya çıkmıştır.
Bu arada, yıllarca Türkiye’de özel sporcularla ilgilenen ve federasyon başkanlığı yaparak, engelli sporcularımızın bu günlere gelmesini sağlayan Tarık Bitlis’e de buradan sevgilerimizi gönderiyoruz. Daha sonra federasyon başkanı olan Gürdal Gümüş‘e, yalnız bu Dünya Şampiyonası’nın organizasyonunda değil, özel sporcuların yaptığı sporları ülke çapında yaymak konusundaki çabaları ve çırpınışlarından dolayı bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.