Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Dr. Hans Joschim Trawinski 1998 yılında ilk defa ülkemize gelip, birkaç tekerlekli sandalye basketbol lig maçımızı izledikten sonra, “Burası benim artık ikinci vatanım, buradaki engelli sporcular öğrenmeye aç, Almanya’dakiler şımarmışlar” diyen, zamanında Dünya’nın en iyi tekerlekli sandalye basketbol hocalarından biri. Almanya’daki Oldenburg Üniversitesi’nde kürsü sahibi.
17 Ağustos 1999 Sakarya depreminden, bir gün önce Sakarya’da yaptığımız 4. antrenör seminerinde yine beraberdik. Yanında 28 yaşındaki Jantke Vogt isimli asistanı da vardı ve Elmas Oteli’nde kalıyorlardı.
16 Ağustos günü, ben bir anlaşmazlık dolayısıyla Sakarya’dan akşam üzeri ayrıldım. Gece o büyük depremde Dr. Trawinski’yi ve asistanını kaybettik. Ondan sonra da, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı olarak, her iki senede bir, Uluslararası Dr. Trawinski Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası’nı organize ettik.
Bundan önce 2 dönem, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bu konuda gereken ilgiyi göstermeyince turnuvalar yapılamadı. Şimdi 22-25 Mayıs tarihleri arasında Ataköy’de Ahmet Cömert Spor Salonu’nda neredeyse bir Dünya Şampiyonası kalitesinde, yine Uluslararası Dr. Trawinski Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası organize edilecek.
Şampiyonaya Türkiye’nin yanında, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İtalya, İspanya ve Almanya katılacak. Ve yine bizler kısmetse orada olup, o tarihlerde genç antrenörlerimize eğitim veren ve tekerlekli sandalye basketbolumuzun bugünkü seviyeye gelmesinde önemli bir rol oynayan Dr. Trawinski’yi, verdiği hizmetlerden ötürü sevgiyle anacağız.