Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

1999 senesinde Engelliler Spor Federasyonu‘nun davetlisi olarak 4‘üncü kez Türkiye’ye geldiğinde 17 Ağustos 1999 depreminde Sakarya’da hayatını kaybeden Alman spor adamı.
Dr. Trawinski Almanya’daki Oldenburg Üniversitesi’nde kürsü sahibi, dünyadaki tekerlekli sandalye basketbol antrenör hocalarının önemlilerinden biri idi.
“Türkiye benim ikinci vatanımdır Yavuz. Buradaki engelli sporcular öğrenmeye aç, benim ülkemdekiler şımarmışlar” diyen, hiç bir ücret almadan antrenörlerimizi eğiten bir gönül adamı. O büyük depremde yanındaki asistanı Jantke Vogt ile birlikte hayatını kaybettikten sonra, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı her iki yılda bir toplam 5 defa Dr. Trawinski Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvasını yaptı. Bu turnuvaya İsrail, Almanya, Hollanda, Fransa, Polonya gibi ülkelerin milli takımları katıldı. Tabii bu yıla kadar.
Bu yıl Bedensel Engelliler Spor Federasyonu “Programımız çok yoğun, Paralimpiklere hazırlanıyoruz, onun için Dr. Trawinski Turnuvasını programımıza almadık” dedi. Ancak daha sonra TESYEV’in başvurusu üzerine bu kez de “Tüm masrafları TESYEV üstlenirse turnuvayı yaparız” dediler. Biz de anlayamadık gerçek nedeni!
Oysa muhtemelen Mayıs ayında yapılacak olan böyle bir turnuva, Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız‘ın Eylül ayında İsrail’de yapılacak olan Avrupa Şampiyonası öncesi, kendi ülkemizde önemli hazırlık karşılaşmalarına da sahne olacaktı.
Yapılan temaslarda, Almanya, Hollanda, İngiltere’nin ve diğer bir-iki ülkenin turnuvaya katılacağı zaten belli idi. Böylece, hem bir hazırlık turnuvası fırsatı kaçırılmış oldu, hem de bizlere hiç yakışmayan bir vefasızlık örneği sergilendi.
Ancak, TESYEV yetkilileri 16 Ağustos’da Trawinski ailesini ziyaret ederek, bu ayıbı bir ölçüde telafi etmeye çalışacak.