Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir süre önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Antrenörü Harman Yazıcıoğlu arayarak, Yüksekova Engelliler Spor Kulübü’nden telefon aldığını, kendilerini 3-4 günlüğüne eğitim için davet ettiklerini, para istemediğini, uçak biletini nasıl temin edebileceğimizi sordu. Devreye Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (BESF)Başkanı Veysel Gülpınar girdi ve Harman Yüksekova’ya gitti.

Olanaklar sıfır
Harman şöyle diyor : “Engelli sporcular Yüksekova’da çok zor şartlar altında. Belediye Başkanı, engelliler spor takımına imkansızlıklar dolayısıyla yardım edemediğini söyledi. Sayın Kaymakam iyi niyetli. Senede birkaç defa para yardımı yapıyor ama bu para minibüs parasına bile yetmiyor. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ile bir türlü görüşemedik. 4 gün kaldığım Yüksekova’da salonu bize sadece 1,5 saat verebileceğini söyleyince devreye federasyonumuz girdi. Hakkari İl Müdürü arandı ve salonu kullanmamız sağlandı. Belki de müdür bey buna kızdı!
Takımın sandalyeleri kötü, hiçbiri oyuncuların puanlarına ve ölçülerine göre değil. Bir takım eskimiş forma ile idare ediyorlar. 2 eski maç topları var. Ancak bu Yüksekovalı gençlerin kocaman bir yürekleri ve başarma istekleri var. Antrenörleri idealist. Bu işten para kazanmıyor. Ama desteklenmesi gerekiyor.”
Her zaman söylediğimiz gibi bırakın Gençlik ve Spor İl Müdürlerini, ilçe müdürlerinin de çoğu spordan uzak. Hele engelliler sporu söz konusu ise. Şimdi görev Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na düşüyor. Galatasaray, Beşiktaş, İstanbul Engelli Yıldızlar, Adana, v.s. gibi kulüplerin antrenörleri artık biraz yerlerinden kalkmalı, federasyonumuz da onları organize ederek 3-4 senedir üzerinde konuştuğumuz “Anadolu’ya destek olma” projesini hayata geçirmeli.