Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kasım ayı sonunda Türkiye BP, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) ve Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı(TESYEV) arasında imzalanan sponsorluk anlaşması ilk meyvelerini vermeye başladı. BP, bu aydan itibaren, yıl sonuna kadar 12 ay süreyle 6 bedensel engelli, 2 görme engelli sporcumuza burs olarak ayda bin dolar verecek. Bu sporcularımızın sekizi de, Londra Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek sporcular arasından, ilgili federasyonlarca seçildi. Bunun yanı sıra gerek Bedensel, gerek Görme Engelliler Federasyonu’na bağlı milli sporcularımızın Londra Paralimpik Oyunları için yapacakları kamp çalışmalarının önemli bir bölümü, BP’den elde edilen sponsorluk gelirlerinden karşılanacak.Ayrıca 11 Ocak günü İstanbul’da, BP’nin merkezinde, personele, engelliler ve engelliler sporu konusunda görme engelli doktor-avukat Kerim Selim Altınok Kardeşler ile bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bu toplantılar, BP’nin Türkiye çapındaki bayileri ile tekrarlanarak bir süre sonra gerek engelli sporcularımızın ve engelli insanlarımızın belli ihtiyaçlarını sağlama konusunda bir araya gelinecek.
Ayrıca bir süre sonra BP, benzin istasyonlarında engelli sporları ve sporcular afişlerle tanıtılacak. Böylece ülkemizde, yapılan araştırmalarda, sadece yüzde 10 civarında tanınırlığı olduğu bilinen ‘Paralimpik Oyunları’nın daha geniş kitleler tarafından bilinmesine katkıda bulunulacak.
BP yetkililerinden alınan bilgiye göre, böyle geniş kapsamlı bir sponsorluk çalışması, ülkemizde 100. yılını geride bırakan BP’de ilk defa yapılıyor. Bu duyarlılık ve verdikleri destekler için BP Türkiye yetkililerine bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.