Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Faruk Öztimur, geçtiğimiz günlerde vefat etti. Ülkemizde ilk engelliler spor kulübünü kuran kişi Öztimur’dur. Zamanında TRT kanalında ilk engelliler programını yapan da o. Ve engellilerle ilgili ilk ‘Yaşama Sevinci’ isimli dergiyi çıkaran yine Rahmetli Faruk Öztimur.
Sözünü esirgemeyen, dik çıkışlarına rağmen engelli camiasında sevilen, sevilmekten öte de çok hizmetleri geçmiş bir kardeşimizdi.
Kendisiyle, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’ni ve Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’nı birlikte kurduk. Zaman zaman görüş ayrılıklarımız oldu. Ama karşılıklı sevgi ve saygımızdan hiçbir şey eksilmedi. En son birkaç ay evvel beni aradığında “Yavuz Ağabey, gel Antalya’ya seni çok özledim” deyişi hâlâ kulaklarımda.
Eğer ülkemizde engelliler seslerini duyurmaya başladıysa, bu Faruk Öztimur ve birkaç arkadaşının sayesinde olmuştur. Sonraları, biraz da insanların nankörlüklerinden olsa gerek, kabuğuna çekildi, Antalya’da yaşamını sürdürüyordu. Eğer tahminler doğru ise ölümünü de yine kendisi istedi. Ekonomik zorlukları dolayısıyla böyle bir karar verdiği söyleniyor. Eğer böyle ise çok yazık etti kendine. Ona destek olacak insanlar çıkardı. Anlaşılan ‘Ölümü’ onuruna tercih etti.
Vefalı engelliler kendisini hiçbir zaman unutmayacak. 1994 yılında başkanlığını üstlendiği Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanlığı’nı 2007 yılına kadar sürdürdü.
Söyleyecek hiçbir şey yok sevgili Faruk. Nur içinde yat. Seni her zaman sevgiyle, hasretle anacağız. Mekanın cennet olsun.