Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta, bu yıl Uluslararası Golf Tur Operatörlüğü Birliği tarafından en iyi golf destinasyonu seçilen Belek’te idik. Konakladığımız Cornelia De Luxe Resort aynı servis kalitesi ve güler yüzlü personeli ile hizmetine devam ediyor. Nick Faldo İmzalı golf sahaları için söyleyecek fazla bir şey yok. Ali Şahin yönetimindeki Golf Club’de eksiksiz ve profesyonel bir hizmet veriliyor. Şuanda açılacak olanlarla beraber 14 golf sahasının bulunduğu Belek Avrupa’nın golf merkezi olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Yalnız sahalar ve oteller değil, belediyenin verdiği desteklerde hemen göze çarpıyor.
Sueno Oteli ve 2 golf sahasının ise Belek’te golf turizmine önemli katkılarda bulunacağı kesin. Mükemmel dizayn edilmiş her iki sahanın yanında butik hotel şeklinde hizmet veren hotel de hemen göze çarpıyor.
Bu arada otel sahiplerinin Ordulu olduğunu öğrendik. Bu kadar güzel tesisleri ülkemize kazandıran bu insanlarımızın, Ordu Bedensel Engelliler Spor Kulübüne de önümüzdeki dönemde destek olacağından hiç şüphe etmiyoruz.

Haberin Devamı

Kaya Eagles Golf Club
Hayal kırıklığını ise Kaya Eagles Golf Club’ünde yaşadık. Saha, hiçbir özelliği olmayan düz bir golf sahası. Açılışına katılan Franz Beckenbauer’in “Dünyanın en güzel golf sahalarından bir tanesi” demesini anlamamız mümkün olmadı. Oyuna devam ederken, girdiğimiz tuvaletlerin pisliği anlatılacak gibi değil. Hani “Köpek bağlasan durmaz” dedirtecek cinsten. Ve buraya dünyanın her tarafından binlerce turist gelip golf oynuyor.
Oyuna başlamak için verilen zamanlar uygulanmıyor. Starter peş peşe gurupları çıkarınca tıkanma oluyor, ortada düzenlemeyi yapacak bir yetkiliyi göremiyorsunuz. Ve sonunda 11’inci delikte oyunu bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Bu kadar masraf ve iyi niyetle kurulan böyle sahaların yönetiminin ne kadar önemli olduğu ise bir kez daha ortaya çıkıyor.
Golf sahalarının yapılması için “Ormanlar bitiriliyor” diyenlere en güzel cevabı da Antalya Valisi Alaaddin Yüksel vermiş. “Son beş yılda Antalya halkı ile birlikte 10 milyon 500 bin ağaç diktik. Ben kesilenlerle hiç uğraşmadım, hep dikilenlerle uğraştım. Ben dikmeyi daha çok önemsiyorum.” İlgilenenlere duyurulur.