Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, ampute futbol, atletizm, bilek güreşi, halter, masa tenisi, oturarak voleybol, tekerlekli sandalye tenisi, yüzme, atıcılık, badminton, bocce, kayak, okçuluk, tekerlekli sandalye basketbolu, yelken olmak üzere 15 branşta faaliyet gösteriyor. Bunların 11 tanesi paralimpik branş.
Spor Genel Müdürlüğü’nün vereceği bütçe dışında, Türkiye Garanti Bankası bu federasyonumuzun ana sponsoru. Bunun yanında, malzeme konusunda Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’nın destekleri ile bugüne kadar gelindi ve sayıları her sene artan, özellikle tekerlekli sandalye spor kulüpleri engelli gençlerimize spor yapma olanağı sunuyor.
Şu günlerde federasyonumuzun organizasyonunda, Adana’da 12 ülkenin katıldığı 23 Yaşı Altı Tekerlekli Sandalye Dünya Basketbol Şampiyonası devam ediyor. Şampiyonaya tek katılmayan takım Amerika Birleşik Devletleri. Onun hikayesini de önümüzdeki haftalarda sizlerle paylaşacağız.
Bu arada geçtiğimiz dönemde, Avrupa 2.’si olan Engelli Bilek Güreşi Milli Takımımız Polonya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na bütçe olanaksızlıkları nedeniyle katılamıyordu. Son anda devreye giren Spor Genel Müdürlüğü gerekli desteği vererek, Avrupa 2.’si millilerimizin bu sene de Avrupa Şampiyonası’na katılmalarını sağladı. Ancak hep işler sıkıştığında Spor Genel Müdürlüğü destek oluyor ve ellerinden geleni yapıyor. Bu destekler bir sistem çerçevesinde yapılmak yerine, iyi niyetli yöneticilerin insafına kalıyor.
Önerimiz, en kısa zamanda bir engelli sporları şurası yapılarak, orada kalıcı bir sistemin oturulması için çözüm yollarının araştırılması ve Dünya’nın birçok ülkesinde olduğu gibi, engelsiz spor federasyonları ile engelli spor federasyonlarının belli konularda işbirliği yapılmasının sağlanması.