Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tarih 15 Mart Pazar. Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü ile Antalya Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Antalya Atatürk Spor Salonu’nda lig müsabakası oynayacak. Maçın bildirilen başlama saati 20.30.
Ancak “Efes Pilsen takımı antrenman yapacak” gerekçesiyle 18.30 da oynanması gereken Akdeniz Engelliler  Aydın, Engelliler maçı 20.30’da başlıyor. Böylece Karşıyaka ile Antalya Engelliler saat 22.30’da başladıkları maçı gece yarısından sonra bitiriyorlar. Hakemler, teknik heyet, salon görevlileri gece saat 01.00‘e kadar orada bekliyorlar.
Bu durumu araştırmaya karar verdiğimiz anda, Antalya’dan ikinci bir feryat yükseliyor. Atatürk Spor Salonu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı’na tahsis edildiğinden, Antalya Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ile Akdeniz Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü burada antrenman yapamamaktadır. Oysa, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği, Antalya Büyükşehir Belediye Spor’un maçları ve antrenman saatleri dışındaki zamanların amatöre spor kulüplerine verileceği maddesi yer almaktadır.

Haberin Devamı

Doğan Hakyemez!
Akdeniz Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ısrarla Atatürk Spor Salonu’nda en azından maçlarını oynamak istediğinde, Doğan Hakyemez yeni tadilat yapılan salonun zarar göreceğini söyleyerek müsabakaların burada yapılmasını dahi istemiyor. Ancak Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve diğer araya girenler bu konuyu çözüyorlar. Bu kez de en erken akşam saat 20.00’ye maçlar konunca, iki Antalya takımı gece yarılarından sonra oynamak zorunda kalıyor. Öncelikle şunu belirtelim; tekerlekli sandalye basketbolunun oynandığı parkelere hiçbir şey olmaz. Bu sandalyeler dünyanın her tarafında yürüyen basketbolun yapıldığı salonlarda kullanılmakta ve ona göre dizayn edilmiş sandalyelerdir. Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımının başarısı herkes gibi bizleri de sevindirir. Ancak bu engelli sporcuların haklarının elinden alınması ile sağlanacaksa, buna herkes gibi biz de karşı çıkarız.
Sonuç olarak Doğan Hakyemez hocadan soyadına yakışır bir davranış içinde olmasını bekliyoruz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.