Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

24 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Amsterdam‘da 3‘üncü Uluslararası Paralimpik Gençlik Kampı’nın organize edildiğini yazmıştık. 2 günlüğüne kampa yaptığımız ziyarette, 2020 İstanbul Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için, Güney Kore ve Yunanistan delegasyonları ile yaptığımız görüşmeler bizim açımızdan oldukça önemli. Bu konudaki bilgiler en yakın zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı‘na iletilecek.
2008 yılında İstanbul’da 6 ülke arasında imzalanan protokolün son kampından sonra, Uluslararası Paralimpik Komitesi’nin bu konuda vereceği kararlar önemli. Ancak, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Dünya da bu kampları başlatan ilk kurum olarak, Aralık ayında Pekin‘de yapılacak Uluslararası Paralimpik Komitesi Genel Kurulunda çıkan karardan tatmin olunmaz ise, yeni bir oluşuma gidilecek. Bu konuda Türkiye’nin görüşleri de IPC‘nin CEO’su Bay Xavier Gonzales‘e açık bir şekilde iletildi.
Her zaman söylediğimiz gibi uluslararası alanda ne kadar aktif olursak, bu hem ülkemizdeki engelliler sporunun gelişmesi, hem de 2020 İstanbul Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığımız için çok önemli. Bu bakımdan zaman geçirmeden, devletimizin ilgili kurumlarının bir araya gelerek bir eylem planı oluşturmasında fayda görmekteyiz.
Kamp sırasında Amerika Kafile Başkanı John Register küçük bir kadife kutu hediye etti. İçinde yan yana duran iki rozet çıktı. Birinin üzerinde “UNITED STATES OLYMPIC TEAM” diğerinin üzerinde “UNITED STATES PARALYMPIC TEAM” yazıyordu. Yani Amerika’da olimpik ve paralimpik ekiplerin rozetleri bile yan yana. Bizde de Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener “Olimpiyat ve Paralimpik Komiteleri eşit değildir” diyor.
Eşittir Bay Erdener, eşittir. İnsanların hepsi eşittir. Unvanlar kimseye üstünlük sağlamaz!