Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Almanya Telekom, yıllardır Alman Milli Paralimpik Komitesi’ nin önemli sponsorlarından. Son olarak, ilkokulların 7 ve 10’ ncu sınıflarında, sosyal hizmetler, ahlak, spor, biyoloji gibi derslerde öğrencilere bilgi verilmek üzere 2 CD ‘den oluşan bir DVD hazırladılar.

Ders sırasında engel, engellilerle ilgili deneyimler, toplum ve eşit haklar, engellileri yaşama dahil etme, onlarla birlikte yaşamak gibi konuların yanı sıra, bir engelli insanın günlük hayatı, okuldaki, derslerdeki durumu, tekerlekli sandalyede spor ve beden eğitimi derslerine girmesi, görme engellilerin günlük yaşamları, okuldaki ve derslerdeki hayatları, engelli sporlarının tarihi gelişimi, performans sporu gibi konularda çok geniş bilgiler veriliyor.

Aslında bu uzun zamandır Milli Eğitim Bakanlığımızdan beklediğimiz, ama bir türlü sonuca ulaşamadığımız ilkokullarımıza engellilerle ilgili derslerin konulması ile yakından ilgili bir konu. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin 2 yıldır düzenlediği “Paralimpik Okul Günleri” sayesinde binlerce öğrencimiz engellilerin nasıl spor yaptığını, onlara nasıl davranılması gerektiğini, onların bizlerden farklı olmadığını kısa filmlerle, uygulamalarla gördüler. Ama bu yeterli değil. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığımızın, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir araya gelerek, en kısa zamanda yalnız spor değil, engelli insanlarımız konusunda çocuklarımızı eğitmek üzere müşterek programlar hazırlamasının zamanı gelmiş ve geçmektedir.