Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası, 28 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında, İngiltere’nin Worcester kentinde yapılacak.

Alman Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bu şampiyona öncesi ilk olarak 6 Haziran’da Hamburg’da Belçika ile karşılaşacak, ardından 7 Haziran’da İsrail’e karşı mücadele edecek. Almanlar, Polonya’nın Walbrzych kentinde Polonya, İsviçre ve Çek Cumhuriyeti’nin katılacağı bir turnuvaya da katılarak, şampiyonaya hazırlanacak.

Bununla da bitmiyor: 4 Temmuz’da Kanada ile bir hazırlık maçı yaptıktan sonra, 11-12 Temmuz tarihlerinde Frankfurt’ta, Amerika Birleşik Devletleri ve eğer katılırsa Milli Takımımız ile karşılaşacak. Son olarak İsrail ile yapacağı bir hazırlık kampından sonra, İsviçre’nin Nottwil kentinde, Avrupa’da en fazla şampiyon olan Fransa ve İsviçre Milli Takımlarının katılacağı bir turnuvada kendini deneyecek.

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası’nda ilk beşe giren Erkekler Milli Takımları Rio’da yapılacak olan Paralimpik Oyunları’nda ülkelerini temsil etmeye hak kazanacaklar.

Örnek verdiğimiz Almanya böyle sıkı bir çalışma programı içinde iken bizim Milli Takımımız antrenörsüz. Bugün yapılacak Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda göreve gelecek olan yönetim kurulu mazbatalarını alacak, görev taksimi yapacak, Milli Takıma bir antrenör seçilecek ve daha sonra çalışmalara başlanacak.

Bu koşullarda şimdiden söyleyelim ki, Worcester kentinde yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda ilk beşe girecek bir Milli Takım’ın başarısı, tamamıyla sporculara ve onların özverilerine ait olacaktır.

Şimdiden hatırlatalım. Paralimpik Oyunları’na katılma şansını Worcester’da elde edersek, sporcuların dışında kimse bundan kendine pay çıkarmasın.