Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta sonu (24 Nisan) bu yılki Andre Vergauwen Kupası Tekerlekli Sandalye Basketbol final grubu maçları İstanbul’da oynandı.
Şampiyonaya Almanya’dan Köln 99ers, İsviçre’den Pilatus Dragons, İtalya’dan BADs, Almanya’dan ASV Bonn, Fransa’dan Toulouse I.C., ve İtalya’dan Padova Millennium Basket takımları ile İsrail’den Beit Halochem Tel Aviv katıldı.
Andre Vergauwen Kupası’nı, futboldaki UEFA Kupası ile eşdeğer tutmak mümkün. Lig 2’ncilerinin ve bir yıl önceki klasmanda üst sırada bulunan takımların katılması ile organize ediliyor. Yani Avrupa’nın tekerlekli sandalye basketbolunda, Şampiyonlar Kupası’ndan sonraki 2’nci önemli organizasyonu.
Gördüğümüz kadarıyla Beşiktaş Kulübü organizasyona çok önem vermiş. İzleyiciler güzel bir turnuva izlediler. Ve Beşiktaş’ımız finalde, grup maçlarında yenildiği Köln 99ers‘ i yenerek kupayı ülkemize getirdi. Geçtiğimiz yıl İspanya’da yapılan aynı kupa da Beşiktaş 2‘nci olmuştu.

Haberin Devamı

Çarşı‘ya çağrı
Yarı final maçında, BJK Süleyman Seba Spor Salonu‘nda Çarşı Grubundan hiçbir gencimizi göremedik. Maçın son dakikalarına doğru gelen 6-7 kişi hariç. Bunun üzerine akşam sevgili Alen’i arayarak sitemlerimizi bildirdik.
Pazar günü Akatlar Cola Turka Arena Spor Salonu‘nda oynanan final maçına ise, sadece 25-30 Beşiktaşlı genç taraftar geldi. Gönül isterdi ki, futbol sahalarındaki tribünlerde heyecan fırtınası estiren, herkesi kendine hayran bırakan Çarşı Grubu, bu final maçında Beşiktaşlı engelli basketbolcularımızı daha çok sayıda salonda bulunarak desteklesin ve unutmasınlar ki engelsiz Kartallarımız sadece yerli oyuncularımızdan kurulu kadroları ile bu başarıya ulaştılar.
Şimdi sırada 5-9 Mayıs arası Almanya’nın Zwickau kentinde Avrupa Şampiyonlar Kupası finallerinde mücadele edecek ENGELSİZ ASLANLARIMIZ var. Onlardan da Avrupa’nın en büyük kupasını yeniden ülkemize getirmelerini bekliyoruz.