Bundan tam 11 sene evvel, Kırklareli’de kurulan, Trakya’nın tek bedensel engelli spor kulübü Kırklareli Bedensel Engelliler, yıllarca 2. Lig’de oynadıktan sonra, 2008 yılında 1. Lig’e yükseldi. Ve geçtiğimiz yıl, maddi olanaksızlıklar nedeniyle 1. Lig’den çekilmek zorunda kaldılar.
Yeni sezonda 2. Lig’de mücadele ediyorlar. Ve geçtiğimiz haftalarda, bu kulübün Başkanı Erol Gökçe şöyle dedi: “Kulübün tek geliri lokma satışları. Deplasman masraflarımızı lokma satarak karşılamaya çalışıyoruz. Un, yağ, şeker ve tüp gibi giderleri olmadan 22 bin lokma satarak, rakiplerimiz Antalya ve Adana deplasmanına gidebilecek duruma geleceğiz. Sporcularımızı maçlara ve diğer sportif müsabakalara bu şekilde göndermeye çalışıyoruz.”
Bu sözler aslında hepimizin, ama öncelikle de bu takımımızın bulunduğu Kırklareli’nin bir ayıbıdır. Kırklareli’ndeki İl Gençlik ve Spor Müdürü bu konularda acaba ne der? 2005 senesinde çıkan Engelliler Yasası’ndan haberi yok mudur? Hadi onun haberi yok, Spor Genel Müdürlüğü de mi bu konuları bilmez? Haaa, haklarını yemeyelim. Geçen sene Spor Genel Müdürlüğü olarak kulüplere üçer bin lira dağıttılar ya, görevlerini yaptıklarını zannediyorlar. Ayrıca Kırklarelili iş adamları ve Kırklareli Valisi’ni de bu konuda göreve çağırıyoruz. Bir tekerlekli sandalye basketbol takımı kolay kurulmuyor.
Bu konular ile ilgilenmeye başladığımızda, ülkemizde 12 tekerlekli sandalye spor kulübü varken, bu sayı bugün 92’ye çıkmıştır. Kimse de merak edip “Bu kulüpler nasıl kuruldu, nasıl yaşıyorlar” demiyor. Belki bu yazımızdan sonra, sorumluluk duyguları olan yöneticilerimiz harekete geçerler.