Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sene 2000, Sydney Paralimpik Oyunları. Ülkemiz barajları geçebilen bir sporcu ile katılabiliyor. Şimdi, on iki sene sonra, önümüzdeki Londra Paralimpik Oyunları’na 67 sporcu ile katılıyoruz.
2000 senesinde Engelliler Spor Federasyonu adı altında hizmet veren kurumumuz, görme, işitme, bedensel ve zihinsel olarak dört ana gruba bölünen federasyonlardan sonra, kendi uzmanlık konularında daha da rahat çalışma koşullarında bugünlere geldiler. Yine son 12 senedir neredeyse özellikle tekerlekli sandalye sporlarındaki malzeme ihtiyacının büyük bölümünü temin eden ve “Her şey devletten beklenmez” prensibini ortaya koyan Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’nın (TESYEV) katkıları ve federasyonların çalışmaları bu gelişmede önemli bir rol oynadı.
Bugün sporcularımız, Spor Federasyonları 1950’li yıllarda kurulmuş, tesis ve antrenör bakımından ülkemizden çok ileride olan ülkelerin sporcuları ile yarışıp, madalyalara ortak oluyorlarsa, bunda Türk insanının her konuda olduğu gibi sporda da gösterdiği azim ve iradenin önemi unutulmamalıdır.
2012 Londra Paralimpik Oyunlarına katılacak tüm sporcularımıza başarılar dilerken, onlara destek olan Devletimizin ilgili birimlerine , Bedensel ve Görme Engelli Spor Federasyonlarına, Özel Sporcular Federasyonuna ve gece gündüz demeden sporcularımızla birlikte olan antrenörlerimize şükranlarımı sunuyorum.
Paralimpik sporların gelişmesi, ülkemizde maalesef bugüne kadar sadece iyi niyetle yapılan bir-iki tesisin dışına çıkılmasına bağlıdır. Ayrıca engelliler sporu konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı birimlerin yöneticilerine ve İl Spor Müdürlerine açıklayıcı ve bilgilendirici seminerler düzenlenmesi kaçınılmazdır.
Eğer Londra Paralimpik Oyunları’ndan sonra 2016 RİO Paralimpikleri için çalışmalar hemen başlarsa, RİO 2016 Paralimpik Oyunları’na rekor sayıda sporcu ile katılmamız işten bile değil. Yeter ki “Ben” değil “Biz” demesini öğrenelim.
Not: Okurlarımızın mübarek Ramazan Bayramı’nı kutlar, huzur içinde geçmesini dilerim.