Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tekerlekli Sandalye Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri 4-6 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.
Galatasaray’ın organizasyonunda gerçekleşecek olan finallere, 8 takım katılma hakkı kazandı.
Bunlar; Galatasaray, Almanya’dan RSV Lahn-Dill, İspanya’dan CD Fundosa Grupo, İtalya’dan Lottomatica Elecom Roma ve SSD Santa Lucia. Yine Almanya’dan RSC Rollis Zwickau, Fransa’dan Toulouse I.C ve İngiltere’den Capital - Aces WBC katılacak.
Galatasaray’ın maçları 4 Mayıs Cuma saat 13.30 ve 18.00’de Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak. 5 Mayıs Cumartesi ise, yine Sinan Erdem Spor Salonu’nda saat 09.30’da Galatasaray Lottomatica Elecom Sport Roma ile oynayacak. 6 Mayıs Pazar günü de saat 10.00’da üçüncülük dördüncülük, saat 12.15’te ise şampiyonluk maçı oynanacak.
2005 yılında kurulan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 3 kez Avrupa, 2 kez de Kainat Şampiyonu olarak Türkiye’ye yurt içinde değilse de, yurt dışında ses getiren önemli başarılara imza attı.
Galatasaray Kulübü, Tekerlekli Sandalye Basketbolu’nu bir sosyal proje olarak değil, gerçek bir spor olarak gördüğü için bu başarılara ulaşıldı. Bunda rahmetli Özhan Canaydın’dan başlamak üzere, Sinan Kalpakcıoğlu’nun da önemli bir rolü var. Ayrıca eski milli takım antrenörü, yaşamını tekerlekli sandalye basketboluna adamış, takımın koçu Sedat İncesu’yu da unutmamak gerekir.

Haberin Devamı

UltrAslanlar’a çağrı
Galatasaray’ın maçlarını oynayacağı Sinan Erdem Spor Salonu 16 bin seyirci kapasiteli. Bu salonun dolmasını tabii ki beklemiyoruz. Ama başından beri tekerlekli sandalye basketboluna sahip çıkan UltrAslanlar ne yapıp edip mümkün olduğu kadar fazla sayıda kişiyle bu maçlara gelmeli. Bu yalnız Galatasaray için değil, yurtdışından gelecek olan takımlar, idareciler, Avrupa Tekerlekli Sandalye Federasyonu yetkilileri açısından da ülkemizde bu sporun artık sevilmeye başladığının bir kanıtı olarak ortaya konmak zorunda.
UltrAslanları 2005 yılında ilk lig maçına Rahmetli, Sevgili Alpaslan ile birlikte otobüsler organize ederek getirmiştik. Eminim o salon ne kadar çok dolarsa, Alpaslan Kardeşimizin de ruhu o kadar mutlu olacaktır.