FenerbahçeVolkan Demirel'den Jose Mourinho'ya Sebastian Szymanski çıkışı! 'Sorun yaşarsın'

Volkan Demirel'den Jose Mourinho'ya Sebastian Szymanski çıkışı! 'Sorun yaşarsın'

18.08.2024 - 01:17 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin eski kaptanlarından Volkan Demirel, sarı-lacivertli takımın Göztepe deplasmanındaki performansını değerlendirdi.

Volkan Demirelden Jose Mourinhoya Sebastian Szymanski çıkışı Sorun yaşarsın

Süper Lig'in 2'nci haftasında Fenerbahçe, Göztepe deplasmanından 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Sarı-lacivertli takımın performansını eski kaptanlardan Volkan Demirel yorumladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin akan oyunda gol bulamadığına dikkat çeken Volkan Demirel, "Lugano maçı penaltı golüyle içeri girildi. Sonrasında skor geldi ve 4-3 deplasmanda alınan bir galibiyet vardı. Bugün penaltı olmasa Fenerbahçe belki golü bulamayacak, ikinci yarı daha da zorlanacak ve mağlup olacak. Fenerbahçe'nin akan oyunda düzenli bir golünü görmedik" dedi.

Sarı-lacivertli takımın performansının soru işaretleri yarattığını vurgulayan Volkan Demirel, "Fenerbahçe'nin golleri ya kenar ortadan, ya frikikten, ya kornerden ya da penaltıdan. Her şeyi konuşuruz ama öncelikle burası bir soru işareti. Fenerbahçe'de stada giden herkes şu an büyük soru işareti yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin Jose Mourinho'dan beklentileri olduğunu dile getiren Volkan Demirel, "Mourinho gibi bir isim var. Mourinho'dan hepimiz bir şeyler bekliyoruz. Lugano maçından bu yana soru işaretleri devam ediyor ve her maç biraz daha büyüyor. Evet isim olarak çok büyük hoca. Eleştirilmek için çok erken. Tanıyor, öğrenmeye çalışıyor ama Fenerbahçe oyununun akan oyunda herhangi bir organizasyonunu göremedim. Sadece top rakipteyken 11 kişinin topun arkasına geçip savunma yapmasını görüyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

TV100'de maçı yorumlayan Volkan Demirel şu şekilde devam etti: "Bence ligin en zayıf 5-6 takımından biri Adana Demirspor ve Göztepe. Bu maçlarda rakibi açmakta bu kadar zorlanıyorsan ilerleyen haftalarda daha kuvvetli kadrolarda biraz daha sıkıntı yaşarsınız."

İrfan Can Kahveci'nin oyuna girmemesine dikkat çeken Volkan Demirel, "İrfan Can sezona da iyi başladı ancak sahada yok. Sezona da çok iyi başlamıştı" dedi.

Jose Mourinho'nun Sebastian Szymanski'ye saha içinde verdiği rolü eleştiren Volkan Demirel, "Szymanski 6 oynamaz. Szymanski ve Fred rakip kaleye yakın oynamayı seviyor. Rakip kaleye yüzü dönükken dribbling atar, şut atar, orta yapar. İkisi de 8 numara oyuncusu. Kendi kalene yüzün dönükken sorun yaşarsın. Bu oyuncuların yüzünün hep rakip kaleye bakması lazım. Bu oyuncular skor yapar, asist yapar ve skor üretir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kenar organizasyonunun olmamasına dikkat çeken Volkan Demirel, "Fenerbahçe iki forvet çıkabilir ama bence 4-2-1-3 çıktı. Öndeki iki adamın varsa kenar organizasyonu yapman lazım. Tek orta yaptın, kafa vurdun gol oldu. Kenar organizasyonu da yok Fenerbahçe'de" yorumunda bulundu.

Fenerbahçe'nin çift 6 numara ile oynamaması gerektiğini belirten Volkan Demirel, "Fenerbahçe çift 6 oynamaz, tek 6 oynar. Ama iyi bir 6 ile oynar. Çift 6 ile oynamak demek ben defans yapıyorum demek" dedi.

Volkan Demirel son olarak şu değerlendirmede bulundu:

"Tadic geçen sene çok iyi oynadı ama bu sene onda pek bir şey görmüyoruz. İrfan neden oynamıyor? İrfan hepsinden iyi 10 numara oynar. Hepsinden iyi 8 oynar. İrfan'ın şutu, çalımı, dribbling, adam geçme her şeyi var. Ama biz İrfan'ı göremiyoruz."

Yazarlar