Dünyadan FutbolUEFA'dan skandal çifte standart! Merih Demiral'a men, İspanyollara para cezası

UEFA'dan skandal çifte standart! Merih Demiral'a men, İspanyollara para cezası

11.10.2024 - 16:41 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Benfica-Atletico Madrid maçına Madrid taraftarlarının taşıdığı Nazi sembolleri damga vurmuştu. Merih Demiral'a 'bozkurt' işareti yaptığı için 2 maç men cezası veren UEFA, Devler Ligi'nde yaşanan olaya ise skandal bir ceza verdi. İşte detaylar...

UEFAdan skandal çifte standart Merih Demirala men, İspanyollara para cezası

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. hafta maçında Benfica sahasında Atletico Madrid ile karşı karşıya gelmişti. Portekiz ekibinin 4-0'lık sütünlüğü ile geçilen mücadelede tribünde skandal bir olay meydana gelmişti.

Haberin Devamı

NAZİ SEMBOLLERİ TAŞIDILAR

Atletico Madridli taraftarların, Benfica ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçı deplasman tribünlerinde Nazi sembolleri taşıması ve bunları göstermesinin üzerine gözler UEFA'nın vereceği cezaya çevrilmişti.

UEFAdan skandal çifte standart Merih Demirala men, İspanyollara para cezası

CEZA SADECE 30 BİN EURO

ESPN'de yer alan habere göre; Merih Demiral'a bozkurt selamı yaptığı için 2 maç men cezası veren UEFA Disiplin Kurulu, Atletico Madridli taraftarların Benfica ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçı deplasman tribünlerinde Nazi sembolleri taşıması ve bunları göstermesine sadece 30 bin Euro ceza verdi. Bu karar şaşkınlık yarattı.

Ayrıca, 1 deplasman maçında da tribünlerde yer almama cezası eklendi.

MERİH'E 2 MAÇ CEZA

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Milli Takımımız'ın Avusturya ile karşı karşıya geldiği maçta Merih Demiral 'bozkurt' selamı yapmıştı. UEFA ise Milli yıldıza 2 maç men cezası vermişti.