Kadınlar Futbol LigiUEFA salonunda Galatasaray'a Türkçe sürprizi!

UEFA salonunda Galatasaray'a Türkçe sürprizi!

27.09.2024 - 18:34 | Son Güncellenme:

Nyon'daki UEFA merkezinde gerçekleşen Kadınlar Şampiyonlar Ligi grup kura çekimi sırasında Galatasaray'ın ismini çeken Alushi'den Türkçe sürprizi geldi.

UEFA salonunda Galatasaraya Türkçe sürprizi

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi grup kuraları çekildi. Türkiye'den ilk kez gruplara kalan takım olan Galatasaray Petrol Ofisi, A Grubu'nda Lyon, Wolfsburg ve Roma ile eşleşti. İsviçre'nin Nyon şehrinde bulunan UEFA merkezinde gerçekleşen organizasyon sırasında salonda 'Türkçe' sürprizi yaşandı.

Kurada Galatasaray'ın ismini Alman milli takımının eski futbolcusu Fatmire Alushi çekti. UEFA'nın kadın futbolundan sorumlu yöneticisi Nadine Kessler ise A harfini çekerek, Cim Bom'un gideceği grubu belirledi.

Haberin Devamı

UEFA salonunda Galatasaraya Türkçe sürprizi

'GALATASARAY NEREDESİN?'
Fatmire Alushi Galatasaray'ın ismini okuduktan sonra salona 'Galatasaray neredesin?' diye seslendi. Kameralar salonda bulunan sarı-kırmızılı yetkili Gülfem Kocaoğlu'nu gösterdikten sonra Alushi Türkçe bir şekilde 'Hoşgeldin' diye seslenerek temsilcimizin salondaki temsilcisini selamladı. Bunun üzerine Galatasaray Kadın Futbol Takımı İdari Menajeri Kocaoğlu gülümseyerek 'hoşbulduk' şeklinde karşılık verdi.

UEFA salonunda Galatasaraya Türkçe sürprizi



Bu diyaloğun ardından kura törenini yöneten UEFA yöneticisi Nadine Kessler, 'Şampiyonlar Ligi gruplarındaki ilk Türk takımı olan Galatasaray'ı tebrik ederiz' ifadesini kullandı.

Gruplarda ilk maçlar 8-9 Ekim'de oynanacak ve 17-18 Aralık'ta yapılacak maçlarla sona erecek. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finale yükselecek. Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde final 23, 24 ve 25 Mayıs tarihlerinde Portekiz'in ev sahipliğinde Lizbon şehrinde bulunan Estadio Jose Alvalade Stadyumu'nda oynanacak.