FenerbahçeTuncay Şanlı'dan Manchester United anısı: Sus işareti yaptım

Tuncay Şanlı'dan Manchester United anısı: Sus işareti yaptım

24.10.2024 - 18:56 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester ile karşı karşıya gelecek Fenerbahçe'de kulübün efsane isimlerinden Tuncay Şanlı geçmişteki tarihi maçla ilgili konuştu.

Tuncay Şanlıdan Manchester United anısı: Sus işareti yaptım

UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester ile karşı karşıya gelecek Fenerbahçe, Tuncay Şanlı ile yapılan röportajı paylaştı.

Haberin Devamı

ORADA 6-2'LİK SKOR VARDI BEN 'SUS' İŞARETİ YAPTIM
"Olaya kendini ispatlamak olarak değil de Fenerbahçe'nin başarısının bir parçası olarak bakıyorduk her zaman. Çünkü çok güzel bir ortam ve dostluk vardı. Aidiyet duygusu vardı. O sahnede olmak, o takımın bir parçası olmak bizim için ayrı bir gururdu.

İlk skora baktığımız zaman farklı bir skor olan 6-2'lik bir skor vardı. Yenilmiştik ama bir anda skordan bağımsız oyuna ortak olmaya başladık. İlk golü attığımda ben yine 'sus işareti' yaptım. Bazı şeyleri burdan anlayabilirsiniz. 'Halen hırsımız var, halen mücadele gücümüz var' demek istedim.

RÖVANŞ İÇİN FIRSAT YAKALADIK
Statta inanılmaz bir atmosfer vardı. Şuan konuşurken bile oraya gittim diyebilirim. Sahaya çıkarken tamamen kazanma odaklıydık. Bir önceki maçın rövanşını alma adına böyle bir fırsat yakalamışken onu değerlendirmek istiyorduk

Haberin Devamı

BEN ISKALASAM NOBRE RÖVEŞATA ATACAKTI
Röveşata golü için şunları söyledi: Her zaman atabileceğiniz bir gol değil. Hareketli gelen top... Iskalama imkanınız da var. Ben ıskalasam, Nobre de röveşataya yatmış hazır bekliyordu"

ALEX ORTA YAPMADI PAS ATTI
'Orta yaptı' derler ya hani Alex orta yapmaz pas verirdi. Gole bakarsanız direkt kafama pas vermiştir. 3. golde biraz zeminin de yardımı oldu. Serhat da beni çok iyi gördü. 90+'lardan bahsediyoruz. 2-0 öndeyiz. Normalde geri çekilebilirsiniz ama biz hala hücum yapıyorduk.

KARİYERİMDE UNUTMAYACAĞIM BİR AN
Özel bir maçtı. Hem takım adına hem benim adıma. Aradan 20 yıl geçmiş. Tekrar gündeme geliyor. Şampiyonlar Ligi'nde hattrick yapmak futbol kariyerimde unutamayacağım büyük bir anı benim için. Hattrick yaptım ama seyircinin ordaki coşkusu, desteği atmosferi başka seviyeye çıkartması inanılmaz bir olaydı.

Seyirci bizimle öyle bütünleşmişti ki biz sürekli hücumu düşünüyorduk. Seyirci maçın içerisinde olduğu zaten tamamen itici güçtü. Rakibin de pozisyonu vardı ama 'Ne olursa olsun kazanacağız' hissiyatı hem bizde vardı hem de seyirci de vardı"