Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Demek ki neymiş, yeniden yükseliş trendini yakalamak için dibe vurmak gerekiyormuş. Taraftarların hafızalarından silmek istediği travmatik geçen sezondan sonra nokta atışı transferlerle siyah-beyazlı takım çok farklı bir kimliğe büründü. Yönetimin bu konudaki çabası ve başarısı takdire şayan.

Bu sezon ilk defa 12. adamın önünde gövde gösterisi yaptı Kartal... Galatasaray karşısında tarihe geçen 5-0'lık zaferle müzeye götürülen Süper Kupa, Samsunspor deplasmanında cebe konulan 3 puan, takımın öz güvenini ve moral-motivasyonunu doruklara çıkarmış.

Haberin Devamı

Gio'nun öğrencileri ilk iç saha sınavına konsantrasyon eksikliğinden kaynaklanan golle 1-0 yenik başladı. Resmi maçlarda ilk kez geriye düşen Beşiktaş'ın vereceği reaksiyon merak konusuydu. Tempo ve vites artıran siyah-beyazlılar rakip kaleyi adeta abluka altına aldı. 'Kral' apoletli Immobile, Rashica'nın akıl dolu asistinde ne kadar usta bir bitirici olduğunu gözler önüne serdi. Akabinde Semih'in rakibini ekarte edip verdiği pasla kurt golcü duble yaparak yeniden takımını üstünlüğe taşıdı.

Beşiktaş'ın verdiği hızlı tepki etkileyiciydi. Kanatlardan müthiş randıman alındı. Rashica (2) ve Semih'ten tam 3 gol servisi geldi. Maçtan sonra yönetici Feyyaz Uçar'ın açıklamalarına imzamızı atıyoruz. Semih-Rafa ve Ciro için M-A-F (Metin-Ali Feyyaz) üçlüsünden sonra yeniden besteler yazılabilir.

Rafa bu sezon çok problem çözecek. Kapanan Anadolu takımlarına karşı 'çilingir' vazifesini görecek. Süratinin yanı sıra topu ayağına yapıştırıyor. Takıma çok çabuk adapte olmuş. Savunmanın arkasına sarktığı zaman rakipler için kabus. Samsun'dan sonra dün de bunu bir kez daha sergiledi, galibiyet golünü kaydetti.

Oyuna sonradan dahil olan Ndour, birinci sınıf kalite. PSG seviyesine nasıl çıktığını enfes asistiyle gösterdi. Zamanlamayı, pasın şiddetini iyi ayarlayıp ayağının dışıyla Muçi'ye verdiği gol pası Quaresma'yı akıllara getirdi. Orta saha rotasyonunda Gio'nun elini iyice güçlendirecek. Beyanatlarında 8 numara oynamak istediğini dile getiren 20 yaşındaki oyuncu, Gedson'la ciddi rekabete girecek. Rekabet başarıyı getirir, takım arkadaşını güçlü ve hazır kılar. Aynı zamanda 6 numarada Al Musrati'yi de yedekleyecek.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın orta saha ve hücum hattı seyir zevki yüksek bir oyun vaat ediyor. Ancak kazanırken de takımdaki arızaları görmek ve teşhis etmek başarıyı getirir. En zayıf halka savunma hattı... Antalyaspor 3-4 kez geldi, 2 gol çıkardı. Paulista'nın yanına ayağı temiz bir tandem almak şart. Şampiyonluk yarışında var olmak ve kolay gol yeme hastalığının önüne geçmek için acilen takviye gerekiyor.