TrabzonsporTrabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Galatasaraylı Victor Osimhen itirafı! Sergen Yalçın cevabı

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Galatasaraylı Victor Osimhen itirafı! Sergen Yalçın cevabı

11.09.2024 - 19:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ertuğrul Doğan, Şenol Güneş'in imza sürecini anlattı. Başkan Doğan'ın Galatasaray'a imza atan Victor Osimhen ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğandan Galatasaraylı Victor Osimhen itirafı Sergen Yalçın cevabı

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, bordo-mavili takımın gündemi hakkında konuştu. Galatasaray'ın Napoli'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Victor Osimhen ile ilgili açıklamalarda bulunan Ertuğrul Doğan, Şenol Güneş'in imzasını anlattı.

Haberin Devamı

Şenol Güneş'in Trabzonspor efsanesi olduğunu belirten Ertuğrul Doğan, "Şenol Güneş bizim efsanemiz. Hem Trabzon'da şampiyonluk yaşadı, sonra İstanbul'a gidip orada da şampiyonluk yaşadı" dedi.

Şenol Güneş'in heyecanının çok yüksek olduğunu vurgulayan Ertuğrul Doğan, "Hocamız Trabzonspor'da hocalık yapmak istediğini açık açık belirtti. İyi geçeceğini düşünüyoruz. Yönetim kurulu olarak oy birliği ile bu kararı aldık. Trabzonspor'un yapması gereken takımına, oyuncularına sahip çıkmak. Şenol Hoca dün taraftara üçlü çektirdi, ben beklemiyordum. Heyecanı çok yüksek" şeklinde konuştu.

Trabzonspor'un zirve hedeflediğini dile getiren Ertuğrul Doğan, "Trabzonspor'un hedefinden bir şaşma yok, bizim hedefimiz zirve. Bizim sakladığımız bir plan program yok. Fatih Tekke de Şenol Güneş de hem Türk futbolunun hem de Trabzonspor'un çok önemli değerleri. Yönetim kurulunda iki isme de karşı çıkan olmadı, siyasi baskı zaten olmadı, olamaz da. Olsaydı ters teperdi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fatih Tekke ile bir gün mutlaka yollarının kesişeceğini belirten Trabzonspor Başkanı, "Seyircilerimiz güzel futbol, başarılı sonuçlar istiyor. Sayın Abdullah Avcı da memnun değildi, biz de değildik. Yollarımızı ayırdık ve tercihimizi tecrübeden yana yapıp Şenol Güneş'i getirdik. Bundan başka bir şey yok. Ben bir Fatih Tekke hayranıyım, bana göre Türk futbolunun en büyük golcüsüdür. Bir gün yollar kesişecek elbet" dedi.

Tivibu Spor'a konuşan Ertuğrul Doğan, Sergen Yalçın ve Edin Terzic iddiaları hakkında şu sözleri dile getirdi:

"Sergen Yalçın veya Edin Terzic ile görüşmemiz olmadı."

Nenad Bjelica ve Abdullah Avcı tercihlerine değinen Ertuğrul Doğan, "Saha dışında olumlu hamleler yaptık ama saha içinde istenileni ortaya koyamadık, çok net. Bjelica Hoca önceki takımlarında çok başarılı olmuştu ama burada olmadı. Hırslıydı ve bunu bize de yansıttı, kendisi de rahatsız oldu ve ayrıldık. Abdullah Avcı bizi şampiyon yapan hocamız. Geçen seneyi iyi bir yerde bitirdik aslında. Türkiye Kupası finalinden sonra istenildiği gibi gitmedi işler, hocamız da memnun değildi. Seyircinin de bir baskısı vardı. Çok iyi niyetliydi, sabah akşam Trabzonspor için uğraşıyordu ama olmadı. Futbolda bunlar var. Turu geçemiyorsan, haksızsın. Güzel bir şekilde yollarımızı ayırdık. Hocamız iyi futbol oynatmak istiyordu ama sahaya yansımadı, kendisi de kabul etti. Trabzon da küçük şehir, baskıyı yakından hissetti doğal olarak" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Rapid Wien maçındaki futbolu kabul etmediğini vurgulayan Ertuğrul Doğan, "Bu işlerde her şey istikrar, hocamız aklındaki sistemi oturtabileceğini söylüyordu. Rapid Wien maçlarında çok kötü futbol oynadık, başkan olarak bunu kabul etmiyorum yani" ifadelerini kullandı.

Rakiplerinin çok önemli transferler yaptıklarını belirten Ertuğrul Doğan, "Trabzonspor'un hedefi zirve ama söylemekle olmuyor. Rakiplerimiz de çok önemli transferler yaptılar kendi çaplarında. Bizim zirve yarışında olmamız gerekiyor, ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Transferse transfer. İşi en zor olan başkan benim, 'borcu kontrol altına alacağım' dedim. Bunu yaparken de bu kulübün hiçbir geliri yok, sıfır. Bir de bu takımı yarıştırmam lazım" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Shota Arveladze ile anlaşamadıklarını belirten Ertuğrul Doğan, "Şenol Hoca, Shota Arveladze'yi istedi ekibinde ama olmadı" dedi.

Beşiktaş maçına değinen Ertuğrul Doğan, "Beşiktaş maçının Şenol Hoca açısından bir hikayesi yok, profesyonel olarak orada şampiyonluk yaşadı, o kadar. İlk maç Beşiktaş, kısmet Beşiktaşmış. Beşiktaş bizim dost kulübümüz, çok değerli bir başkanı var. Kendilerini güzel misafir edeceğiz" şeklinde konuştu.

Mete Vardar'ın Şenol Güneş ile ilgili sözlerine değinen Trabzonspor Başkanı, "Yöneticiler söylemlerinde daha dikkatli olmak zorunda. Böyle bir dönemde böyle bir söyleme gerek yok. Böyle söylemler olunca cevap geliyor, bizim kimseyle bir işimiz yok. Biri bir şey söylerse o polemiği yaşarız. Bize dokunmazsan bir problem olmaz ama dokunursan her şey olabilir" ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmalarına dikkat çeken Ertuğrul Doğan, "Son transferlerimizle daha önce anlaşılmıştı, Şenol Hoca'nın sadece bilgisi oldu. Genç ve önemli oyuncuları kadromuza kattık, ileride para kazanacağımızı düşünüyorum. Hocamızın bizden bir talebi olursa hemen harekete geçeceğiz. Daha önce izlenen oyuncuları kendisine ilettik, şu anda inceliyor" dedi.

Haberin Devamı

John Lundstram ile ilgili soruya Ertuğrul Doğan, "Hocamız ile Lundstram daha görüşmedi bile. Ancak bu oyuncular Abdullah Avcı'nın talebiyle gelen oyuncular, her hocanın farklı bir yoğurt yiyişi vardır. Bir talebi olursa düşünürüz" cevabını verdi.

Gift Orban transferi hakkında konuşan Ertuğrul Doğan, "Gift Orban, fikir alınan bir oyuncu. Hocamızın talebi olursa harekete geçeriz. Oyuncuyla da kulübüyle de temasa geçtik. Oyuncudan yana bir problem yaşamayız ama bu bizim alacağımız bir karar değil, hocamız kimi işaret ederse ona gideriz" dedi.

Paul Onuachu için tekliflerinin hala masada olduğunu vurgulayan Trabzonspor Başkanı, "Onuachu buraya gelmeyi çok istedi ama kulübü 15 milyon euro civarında diretti. Biz bonuslarla 8 milyon eurolara çıktık, rekordur muhtemelen. Yine de olmadı. 30 yaşındaki bir oyuncu için Trabzonspor bu paraları ödeyemez. Teklifimiz hala masada, bir gelişme olsa değerlendiririz" şeklinde konuştu.

Simon Banza transferine değinen Ertuğrul Doğan, "Simon Banza ile geçen hafta İstanbul'da görüştük ve hemen anlaştık. Bizim çok ciddi bir beklentimiz var ama yanına ikinci bir forvet almayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Transferde erken davrandıklarını belirten Ertuğrul Doğan, "Transferde erken davrandık, izleme ekibimiz bu oyuncuları 6 aydır izliyordu. Abdullah Avcı ve ekibinin ilettiği tüm oyuncuları getirdik, Onuachu hariç. Cham biraz geç geldi ama onu da 12 milyon euro verip erken alabilirdik, 4 milyon euroya aldık" dedi.

Cham transferinde yaşanan krizi anlatan Ertuğrul Doğan, "Cham'ın kulübü Clermont, oyuncu için her şeye izin verdikten sonra başka bir kulüpten iki katı teklif aldıklarını söyleyip oyuncuyu göndermeyeceklerini söyledi ama bunu kabul edemeyeceğimizi söyleyip kulübe ihtar çektik. İlk defa böyle bir şey gördüm" açıklamasını yaptı.

Taraftarların transferler konusundaki beklentisine dikkat çeken Ertuğrul Doğan, "Rakiplerimiz çok önemli oyuncuları çok önemli paralar vererek alıyor. Artık 10 transfer yapsan da taraftar az görüyor. Transferin son günü, hala herkes 'Neyi alayım?' diye dolaşıyor" ifadelerini kullandı.

Bütçelere vurguda bulunan Trabzonspor Başkanı, "Ben de 20 milyon euroya oyuncu alırım ama bizim öyle bir bütçemiz yok. Rakiplerimiz 2 oyuncuya bizim toplam kadromuz kadar maaş veriyor. Kendi parana göre oyuncu alacaksın" şeklinde konuştu.

Trezeguet'in ayrılığına değinen Ertuğrul Doğan, "Trezeguet, Trabzon'da kalmak istemedi. 2.5 milyon euro civarında da maliyeti vardı" açıklamasını yaptı.

Victor Osimhen'in Trabzonspor'a da önerildiğini belirten Ertuğrul Doğan, "Osimhen sanırım bize de önerildi. Bizim bu rakamlarla bir şey yapmamız söz konusu değil" dedi.

Lescano transferine parantez açan Ertuğrul Doğan, "Lescano izleme ekibimizin takip ettiği bir oyuncu. 3 oyuncumuza da ciddi talip var. İzlemenin önerisiyle gündeme gelmiş oyuncular da var gündemimizde olan" diye konuştu.

TFF'ye yabancı sınırı konusunda talepte bulunduklarını vurgulayan Ertuğrul Doğan, "Bizimle beraber Galatasaray ve Beşiktaş'ın da yabancı sınırı konusunda bir yenileme talebi oldu ama TFF bu talebi uygun görmedi ve reddetti. Şu anda bir değişiklik söz konusu değil" açıklamasını yaptı.

TFF yönetimine dikkat çeken Trabzonspor Başkanı, "Eski TFF yönetimi adaleti sağlayamadı. Bize konuşulan şeyler, diğer takımlara farklı konuşuluyordu. Sadece bizim değil, diğer takımların da mağduriyeti vardı. Hiçbir takım memnun değildi. Zaten 4 büyüklerin açıklamaları ortada. İbrahim Bey, dürüst bir şekilde yönetir ama iş nereye gider bilemem. Bizim Trabzon'dan tanıdığımız, bildiğimiz bir kardeşimiz. Dediğini yapar, demediğini yapmaz" dedi.

Maxi Gomez'in ayrılık sürecine değinen Ertuğrul Doğan, "Maxi Gomez'in farklı bir psikolojik durumu var, bildiğim kadarıyla da hala kulüpsüz. Bizden gittiği takımda 0 gol ve 0 asist yaptı. Menajeri ile beraber 3.5 milyon euro maliyeti var, kulüp bundan çıkmak zorundaydı. Bardhi ise sevdiğimiz, iyi bir oyuncu. Onunla ilgili bir durum yok" şeklinde konuştu.

Trabzonspor'un ekonomisinin düzeltilmesi gerektiğini ifade eden Ertuğrul Doğan, "Tabii ki daha iyi oyuncular olabilirdi ama bizim gelirlerimiz belli. Stadımızdan zarar ediyoruz biz, rakiplerimiz bir maçta 80-90 milyon TL kazanıyor. Mağazalardaki ürünlerimiz pahalı geliyor olabilir taraftarlarımıza ama rakiplerimiz 2-3 katı fiyat politikasına sahip ve satıyorlar da yani. Bir şey demiyorum tabii ki. Trabzonspor'un 1 TL geliri yok. Önce ekonomiyi düzeltmek lazım" açıklamasını yaptı.

3 oyuncuya talipler olduğunu belirten Ertuğrul Doğan, "3 oyuncumuza teklif geldi ama ikisi planlamamız içinde, belki bir tanesi ayrılabilir" dedi.

Sahada başarılı olduklarını düşünmediğini dile getiren Ertuğrul Doğan, "Biz sahada başarılı olduğumuzu düşünmüyoruz. Sahadan yana şanslı bir başkan değilim. Hatalarımız vardır ama en büyük faktör ekonomidir. Türkiye'nin en büyük sponsorluklarını yaptık, ben bulduğum parayı harcasaydım Trabzonspor'un borcu 10 milyar TL'yi geçecekti" ifadelerini kullandı.

Avrupa'daki sonuçlara parantez açan Ertuğrul Doğan, "Avrupa'da son yıllarda bir başarısızlığımız söz konusu, bunu değiştirmemiz gerekiyor. Bunu bu sene yapamadık, mahçubuz. Bu değişimi sağlanması lazım, biz değişimi sağlamaya talibiz" şeklinde konuştu.

Stadyumdaki projelerle ilgili soruya Ertuğrul Doğan, "Stadyum bizim değil, belli izinleri almadan bir şey yapamıyoruz. Birçok kulüp için bu geçerli" cevabını verdi.

Fenerbahçe maçındaki olaylara dikkat çeken Ertuğrul Doğan, "Kimsenin isteği olaylar değil bunlar, söylemlerimize dikkat ediyoruz. Ancak bazen ne yaparsan yap, bazı şeyler oluyor. Herkesin oyuncusunun, taraftarının yaptığı harekete dikkat etmesi gerekir. Trabzon'da en güzel misafirliği de görebilirsin, hayatının en sıkıntılı anlarını da yaşayabilirsin. Trabzonspor ile alakalı konuşmayın, şaka yapmayın, işinize bakın. Biz yapı olarak, şehir olarak bunları kaldırabilen bir yapıya sahip değiliz. Bu hak mıdır? Tabii ki değildir ama biz böyle insanlar değiliz. Bu şehire gelip, bazı şeyleri yapıp 'Ahh ne oldu!' demek çok mantıklı ve dürüstçe gelmiyor. Benim kimseyle ilgili durup dururken bir açıklamam da yok. Ali Koç'u da maça davet edeceğiz her zamanki gibi. Bizim hiçbir başkanla sorunumuz yok, bizim aramızda sorun olsa bu sahaya nasıl yansır? Benim de sert cevaplarım olmuştur, bundan sonra da olacaktır net söylüyorum. Kendi oyuncularımız, takımımız hakkında konuşursak sorun olmaz. Trabzonspor geçen sezonki yanlışının cezasını almıştır ama karşı taraf cezasını almamıştır" dedi.