Kötü Oyun, Güzel Sonuç

Dün, önce Sivas ardından da Samsun’da kötü zeminler karşıladı futbolseverleri. Özellikle Samsun’daki saha zemini son derece kötüydü. Güzel futbol, güzel zeminde oynanır. Ama güzel futboldan çok daha önemli olan konu, sporcu sağlığı. Bu zeminler sakatlık hem de ağır sakatlık riskini çok fazla arttırıyor. Acaba Sivas ve Samsun’daki ilgililer iki ay boyunca ne yaptılar? İnsan gerçekten de bunu sormadan edemiyor. Çok yazık...

Gelelim futbola... Galatasaray karşısında aldığı görkemli galibiyetle Süper Kupa’ya uzanan Beşiktaş, Samsun’daki ilk lig maçında o görüntüsünün çok uzağında kalarak hayal kırıklığı yarattı.

Haberin Devamı

Maça iyi başlayan Samsunspor, ilk otuz dakika boyunca oyunun tek hâkimiydi. Gedson Fernandes’in tek başına çabası, orta sahada direnmek için yetmedi. Orta sahayı kaybeden Beşiktaş ne Samsunspor hücumlarını engelleyebildi ne de rakip sahaya geçebildi.

Ancak siyah- beyazlıların skoru değiştirebilecek kaliteli oyuncuları vardı. Nitekim otuz dakikalık etkili oyuna rağmen golü bulamayan ev sahibi takım karşısında bu kaliteli isimlerin başrolde oldukları hızlı bir geçiş, sahada istediği hiçbir şeyi yapamayan Beşiktaş’ın skor olarak öne geçmesini sağladı.

Bu geçişe ve bu kaliteli oyunculara değinmek gerekiyor. Büyük kalite Immobile’nin topu göğsüyle Semih Kılıçsoy’un önüne harika bir şekilde düşürüşü, genç yetenek Semih’in o topu muazzam bir şekilde Rafa Silva’ya aktarışı ve Rafa Silva’nın da o topu sürüşü ve gol vuruşuyla kalitesini cümle âleme bir kez daha gösterişi...

Her açıdan şapka çıkartılacak bu golün dört dakika sonrasında Masuaku'nun güzel ortasına aynı güzellikte kafayı vuran diğer bir yeni transfer Paulista, kötü oyuna tezat bir şekilde skor üstünlüğünü perçinlemesini sağladı Kara Kartal’ın.

2-0'ın yarattığı hava sonucu Samsunspor’un yaşadığı moral bozukluğu ve Beşiktaş’ın saman alevi misali kıvılcımının ardından tekrar başladığı şekle döndü oyun. İkinci yarının tamamı ise ev sahibi takımın kontrolü ve yoğun baskısı altında geçti. Giovanni van Bronckhorst, kulübedeki bütün savunma oyuncularını sürdü sahaya. Hatta maçın son bölümünde Samsunspor ataklarında Çin Seddi misali altılı bir savunma çizgisi izledik Beşiktaş’ta.

Haberin Devamı

Giovanni van Bronckhorst, skoru korumak istedi ve amacına da ulaştı. Sonuçta henüz daha tam olarak hazır olmadığınız ilk haftada bu kadar kötü bir zeminde, bu kadar etkili bir rakip

karşısında ve bu kadar kötü oyuna rağmen gol yemeden üç puana ulaşmak çok önemli. Ancak Beşiktaş’ın oyunu bu olmamalı. Ligin ilk maçı olduğu için ağır bir eleştiri getirmek erken olur. Bekleyip görmek lazım. Tabii bu kötü oyun, kıstas için belleğimizin bir köşesinde kalacak!

Gelelim Samsunspor’a... Ev sahibi takım herkesin beğenisini ve takdirini kazanacak bir futbol ortaya koydu. Çok dirençli bir takım. Teknik direktörleri Thomas Reis, takımı çok iyi hazırlamış. Kendisini, ekibini ve tüm takımı tebrik etmek gerekiyor. Müthiş oynadılar. Tek eksikleri goldü. Tartışmasız bir şekilde oyunu kazandılar ancak skor olarak kaybettiler. Transfer yasağı olan bir takımın çok ötesinde bir performans sergiledi Samsunspor. Bir kez daha gönülden tebrikler...

Haberin Devamı