Galatasaray’dan farklı tarife

Galatasaray, kendi sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor’u hiç zorlanmadan farklı bir şekilde geçti.

Beşli savunmayla sahaya dizilen Rizespor kilidini henüz üçüncü dakikada attığı golle çözen Davinson Sanchez, maça da damga vuran oyuncular arasında yer aldı. Yine yaptığı yerinde ilk müdahalelerle rakiplerini döndürmeyen ve Galatasaraylı oyuncuların geriye koşmalarını engelleyen Kolombiyalı futbolcu, sarı- kırmızılıların oyununa direkt etki ediyor. Davinson Sanchez’li Galatasaray ile Davinson Sanchez’siz Galatasaray arasında çok fark var. Young Boys maçları bunun en net örneği oldu. Müthiş bir kalite ve sarı- kırmızılı taraftarlar büyük ihtimalle onun sakatlanmaması için dua ediyorlar.

Haberin Devamı

Gabriel Sara, bence maçın adamı olmayı hak etti. Müthiş bir şekilde kullandığı iki duran top, golle sonuçlandı. Kendisi de güzel bir gole imza attı. O da iyi bir oyuncu. Zaman içerisinde ofansif katkısı çok daha artabilir.

Yeni transfer Jakobs için bir maçla karar vermek çok doğru olmaz. Ama ilk izlenimlerimin olumlu olduğunu belirtmek istiyorum. Galatasaray’ın sol bek bölgesindeki diğer oyuncuların sorunu, defansif anlamda zayıf olmalarıydı. Fakat Jakobs, bu anlamda olumlu sinyaller verdi. Gelgelelim sağ bek bölgesi hâlâ muamma. Jelert’i kulübede oturtan Okan Buruk, bu mevkide Kaan Ayhan ile maça başladı. Buruk’un Jelert’i çok beğenmediği dillendiriliyor. Bu durumda Jelert de Galatasaray’ın zarar hanesine yazılan oyunculardan olacak! Kaan Ayhan ise tam bir joker. Orta sahada, stoperde ve sağ bekte ne zaman bir ihtiyaç olsa hiç düşünmeden ona görev veriliyor. Rize maçını da bir asistle tamamladı.

Torreira, tam bir istikrar abidesi. Bu maçta da bunu sürdürdü ve bir asiste de imza attı. Mertens adeta bir futbol bilgesi. Müthiş bir profesyonel. Attığı goldeki vuruşu tam bir usta işiydi. Beşinci golü kaydeden Barış Alper Yılmaz o kadar çok yoruldu ki, 83’de yerini Yusuf Demir’e bırakırken ayakta durmakta zorlanıyordu.

Çaykur Rizespor, Galatasaray’a rakip olamadı. İlhan Palut, çok değerli bir teknik direktör. Ancak takımı, Galatasaray karşısında futbol adına ortaya bir şey koyamadı. Sarı- kırmızılılar için karşılaşma, adeta bir antrenman maçı havasında geçti. Nitekim Okan Buruk da 67’de yaptığı dört değişiklikle kilit oyuncularını kenara aldı ve salı akşamı oynayacağı Gaziantep maçının hazırlıklarına başladı.

Haberin Devamı

Ve son olarak, transferiyle neredeyse tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken Victor Osimhen. Dün akşam, doğal olarak tüm gözler Osimhen’in üzerindeydi. Nijeryalı futbolcu çok çalıştı, mücadele etti ve bir de asiste adını yazdırdı. Osimhen kendisini ispatlamış, kaliteli bir futbolcu. Galatasaray; Osimhen, Icardi ve Batshuayi ile belki de Avrupa’nın en dikkat çeken santrafor hattına sahip oldu. Ancak son derece kaliteli bu üç oyuncunun etkili olabilmeleri için gerekli ve doğru topları almaları lazım. Sarı- kırmızılılardaki en hassas konu bu. Sezon başında yeteri kadar kanat oyuncusu olduğu için Oğuz Aydın ile ilgilenmediğini ifade eden Galatasaray, şimdi bu mevkide sıkıntı yaşıyor. Taraftarların beklediği transferler yapılamadı. Bu nedenle taraftarlar yönetime tepkili. Cenk Ergün istifa etti. Aslında Galatasaray’da sıkıntılar çok. Rizespor karşısında alınan farklı galibiyet, bu sıkıntıları “ şimdilik ” halının altına süpürdü. Halı bu sıkıntıları ne kadar örtebilecek, hep birlikte göreceğiz.

Haberin Devamı