SivassporTansu Yaan: Anadolu derbisini kazandığımız için mutluyuz!

Tansu Yaan: Anadolu derbisini kazandığımız için mutluyuz!

17.08.2024 - 22:44 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 2'nci haftasında Kayserispor'u deplasmanda 2-1 mağlup eden Sivasspor'da yardımcı antrenör Tansu Yaan açıklamalarda bulundu.

Tansu Yaan: Anadolu derbisini kazandığımız için mutluyuz

Sivasspor Yardımcı Antrenörü Tansu Yaan, Bülent Uygun’un kızının sağlık sorunları nedeniyle basın toplantısına katılmadığını belirterek, “Hocamız biliyorsunuz hafta içi kızının bir sağlık problemleriyle yoğun bakıma kaldırılmasıyla 2-3 gün aramızda ve halen kızı yoğun bakımda. Kendisi çok büyük özveriyle maça geldi. Şu anda da havalimanına yetişmesi gerektiği için röportajlara ben çıkıyorum. Bunu da kamuoyunun bilgilendirmek adına söylemek istedim. Maça gelince hocam bir de en çok şunu söylememi istedi. Burak Hocamla alakalı. 15 yıl Türk futboluna ve milli takıma hizmet etmiş olan Burak hocamın canı gönülden tebrik ettiğini söyledi. Daha ileriki zamanlarda da çok iyi bir teknik direktör olacağını, saha kenarına çok yakıştığını, futbol oynatmaya çalıştığını ve kendisine güvendiğini özellikle belirtmemi istedi. Ayrıca biz de Kayserispor futbolcularına oyunu çirkinleştirmedikleri için, hakikaten Anadolu derbisini çok güzel oynattığımız ve oynadığımız için biz de teşekkür ediyoruz. Güzel bir maç oldu. Birkaç taraftarın yapmış olduğu çirkin olay ne Kayserispor'a ne de Kayserililere mal ediyoruz. Hiçbir şekilde onlarla alakalı değil. Hepsine teşekkür ediyoruz. Seyirci de olay çirkinleştirmedi. Anadolu derbisini kazandığımız için de mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Takımda inanılmaz bir havanın olduğunu ve bunu da teknik direktör Bülent Uygun sayesinde gerçekleştiğini ifade eden Tansu Yaan, “Araya atılan toplarla alakalı inanın bir haftadır onlara çalışıyoruz. Yani Kayserispor'un bu şekilde kenar indirmeler ve savunma arkasına atılan toplara müdahale çalıştık ama futbol öyle bir şey ki bazen istediğiniz gerçekleştiremiyorsunuz sahada. Yapamadılar bazen ama hocam da daha sonra savunma ve kenar oyuncuları uyarmasıyla biraz daha oyunu daralttık. Sivasspor'un geleceğiyle ilgili de şunu söyleyelim. Hocamız gerçekten yani Türkiye liglerinde bu işe gerçekten çok iyi bilen bir hoca. Futbolu gerçekten çok iyi bilen bir insan. Futbolcularla çok iyi geçinen bir insan. Şu anda Sivasspor'da inanılmaz bir var. Yani başkanımdan altyapısına kadar bunu sağlayan da Bülent hocam. Yani çok sağduyulu bir insan. Şu zor durumda bile gelip takımın yanında maça çıktı. Şu anda da uçağa yetişmek için alelacele yola gidiyor. Kızın yanına gidiyor. Kızı hala yoğun bakımda. Çok zor bir durumda bile. Futbolcular zaten buna istinaden çok özverili oynadılar. Hocaya bunu armağan etmek, hocaya bir an olsun mutlu edebilmek için ellerinden geleni yaptılar. Hepsine teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Kayserisporlu futbolculara da teşekkür ediyoruz. Oyun çirkinleştirmedikleri için. İleriki maçlarda da başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yazarlar