Süper LigSüper Lig'den yurt dışına transfer olan Türk futbolcular!

Süper Lig'den yurt dışına transfer olan Türk futbolcular!

03.09.2024 - 18:30 | Son Güncellenme:

Transfer döneminin son günlerinde hareketliliğin hız kazandığı süreçte gözler Türk futbolculara çevrildi. Süper Lig'den yurt dışına transfer olan Türk futbolcuları sizler için derledik.

Süper Ligden yurt dışına transfer olan Türk futbolcular

Avrupa'da transfer döneminde hareketlilik yaşandığı süreçte çok sayıda Türk futbolcu da yurt dışına imza attı. Galatasaray forması giyen Kerem Aktürkoğlu ve Fenerbahçe'den Ferdi Kadıoğlu'nun transferleri dikkat çekti.

Haberin Devamı

Süper Lig'den yurt dışına transfer olan Türk futbolcular bu şekilde:

KEREM AKTÜRKOĞLU

Benfica, Galatasaray forması giyen Kerem Aktürkoğlu'nu kadrosuna dahil etti. 25 yaşındaki kanat oyuncusu, Portekiz temsilcisi ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu transferinden 12 milyon euro bonservis bedeli kazandı. Öte yandan sözleşmede bir sonraki satıştan elde edilecek kardan yüzde 10 pay maddesinin yer aldığı aktarıldı.

DEMİR EGE TIKNAZ

Portekiz temsilcisi Rio Ave, Beşiktaş forması giyen Demir Ege Tıknaz'ı renklerine bağladı. Demir Ege Tıknaz, Rio Ave ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Genç orta sahanın geçici transferi Beşiktaş tarafından resmen açıklandı.

ERENCAN YARDIMCI

Eyüpspor forması giyen genç santrfor Erencan Yardımcı, Bundesliga temsilcisi Hoffenheim ile sözleşme imzaladı. 22 yaşındaki santrfor, Hoffenheim'a imza atmasının ardından Sturm Graz'a kiralandı.

Haberin Devamı

Hoffenheim'ın Erencan Yardımcı için 4 milyon euro bonservis bedeli ödediği öğrenildi.

FERDİ KADIOĞLU

Premier Lig ekiplerinden Brighton, Fenerbahçe forması giyen milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu'nu kadrosuna dahil etti. 24 yaşındaki futbolcunun transferi için 30 milyon euro bonservis bedeli ödendiği açıklandı.

Ferdi Kadıoğlu'nun sözleşmesinde 5 milyon euroluk bonus maddesi ve bir sonraki satıştan yüzde 10 pay maddesinin yer aldığı aktarıldı. Brighton, Ferdi Kadıoğlu ile 4+1 yıllık sözleşme imzaladı.

RAYYAN BANIYA

Trabzonspor forması giyen Rayyan Baniya, İtalya ekibi Palermo'ya satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandı.

25 yaşındaki stoperin kiralanması karşılığında Trabzonspor'a 450 bin euro ödendi. Rayyan Baniya'nın satın alma opsiyonu maddesinin 3 milyon 200 bin euro olduğu belirtildi.

Öte yandan kesin transferin gerçekleşmesi halinde sözleşmede 200 bin euroluk bonus maddesinin yer aldığı ve Trabzonspor'un bir sonraki satıştan yüzde 5 pay alacağı vurgulandı.

ÜMİT AKDAĞ

Fransa Ligue 1 ekibi Toulouse, Alanyaspor forması giyen Ümit Akdağ'ı renklerine bağladı. 20 yaşındaki stoperin sezon sonuna kadar kiralandığı açıklandı.

Haberin Devamı

Ümit Akdağ'ın sözleşmesinde satın alma opsiyonu maddesinin yer aldığı belirtildi.

Yazarlar