1.LigSol Bamba'nın cenazesi, Fransa'ya götürülecek

Sol Bamba'nın cenazesi, Fransa'ya götürülecek

01.09.2024 - 15:09 | Son Güncellenme:

1'inci Lig ekiplerinden Adanaspor'un teknik direktörlüğünü yapan eski ünlü futbolcu Souleymane (Sol) Bamba'nın ani ölümü tüm futbolseverleri yasa boğarken, cenazenin yarın İzmir'den Fransa'ya nakledileceği öğrenildi.

Sol Bambanın cenazesi, Fransaya götürülecek

39 yaşındaki teknik adamın ani vefatı sonrası eşi Chole Elizabeth Bamba, Manisa'ya geldi. Pazar günü olması nedeniyle konsolosluklara ulaşım sağlanamazken, Chole Elizabeth Bamba'nın isteği doğrultusunda cenazenin İzmir'den direkt olarak Fransa'ya nakledileceği açıklandı.

Haberin Devamı

Sol Bamba'nın iki kızının ise Fransa'da ikamet ettiği belirtildi. Sol Bamba'nın naaşının bu gece de Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Morgu'nda tutulacağı bildirildi. Adanaspor Başkanı Asil Bostancı, Genel Menajer Cenk Karayel ve Futbol Federasyonu yetkilileri de Manisa'ya geldi.

ADANASPOR BAŞKANI: BU HİKAYE BÖYLE BİTMEMELİYDİ

Acı haberle kahrolan Adanaspor Başkanı Asil Bostancı, Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi önünde açıklamalarda bulundu. Çok acı bir olay yaşadıklarını belirten Başkan Bostancı, "Şu anda konuşmak çok zor. Çok acı bir olay yaşadık. Bizim için hiç beklenmedik bir şeydi. Her şeyden önce yüreği futbolla atan, futbolu çok seven, kalbi çok iyi, çok düzgün bir adamdı. Allah rahmet eylesin. Gerçekten bizi baya etkiledi, takımı da çok etkiledi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sol Bamba'yla çok uzun soluklu planlar yaptıklarını ancak kısmet olmadığını vurgulayan Asil Bostancı, "Çok daha başka planlarımız vardı, daha uzun soluklu olacak projelerimiz vardı. Bu hikaye böyle bitmemeliydi. Çok üzüldük. Ne diyeceğimi de bilemiyorum. Şimdi evrakları bekliyoruz. Büyük bir ihtimal yarın yetişecek, federasyonla da görüştük. Fransa’ya cenazeyi nakledeceğiz. Allah izin verirse ben de gideceğim zaten. Tedavisini oluyordu ama işte kan değerleri düşük oldu. Maç sabahı hastaneye kaldırdık, konuşamıyorum, diyecek bir şey de bulamıyorum. Ateşlendi, kusma olmuş. O şekilde hastaneye kaldırıldı" dedi.

Daha önce lenf kanseri tedavisi gördüğü öğrenilen Bamba, maç günü 30 Ağustos'ta öğlen saatlerinde fenalaşmış, ambulansla kaldırıldığı hastanede dün gece hayatını kaybetmişti. Müslüman olan Bamba'nın Fransa'da İslami usullere göre toprağa verileceği öğrenildi. Bamba'nın eşi Chole Elizabeth Bamba ise acı haberi aldıktan sonra yakınlarıyla geldiği Manisa'da cenaze işlemlerini beklemek için bir otele yerleşti.

Yazarlar