29.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:
LÜTFÜ ÖZEL
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organize ettiği ‘Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği Çalıştayı’ Antalya Belek’te dün tamamlandı.
İki gün boyunca dört ayrı grup halinde Türkiye’deki mevcut sistemi görüşen Federasyon Başkanları, Yöneticileri, akademisyenler, eski yeni sporcular ve medya temsilcileri, işleyişteki aksaklıkları, çözüm önerilerini dile getirerek yol haritası çıkarmaya çalıştı.
‘Spor yasası değişmeli’
Dört grup ayrıca 2016 ve sonrası Olimpiyatlar için de yapılması gereken işleri, aksaklıkları, doping gibi sıkıntıları da dile getirerek başarı için model önerileri ortaya koydu.
Çalışmaların sona ermesinden sonra bir değerlendirme yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, sporda sistemin kökten değişmesi gerektiğini belirtti. Özçelik, federasyonların mevcut bütün yapı ve yapılanmalarının değişmesi gerekliliğinin ortaya çıktığına da işaret ederek, dopingle mücadeleye kadar bütün konuları içine alacak şekilde spor yasasının değişmesi gerektiğinin altını çizdi.
İstanbul’da konu doping
Dünya Anti Doping Ajansı’nın düzenlediği “Bilim ve Araştırmalar Sempozyumu” dün başladı. İstanbul’da iki gün sürecek organizasyonun açılışında konuşan TMOK Başkanı Uğur Erdener, son iki yılda doping konusunda önemli gelişmeler kaydettiklerini aktardı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise doping maddelerine narkotik gibi davranılması gerektiğini belirterek, “Bunların ticaretini yapanlara veya bunları sisteme sokmaya çalışanlar, narkotik muamelesi görmeliler” dedi.