VoleybolSırp basını yazdı! 'Türkler Tijana Boskovic'i çalmak istediler'

Sırp basını yazdı! 'Türkler Tijana Boskovic'i çalmak istediler'

28.07.2024 - 10:09 | Son Güncellenme:

Sırbistan ile olimpiyat altını kazanmak isteyen Tijana Boskovic'in Türkiye ile yaşadığı macera Sırp basınında haber oldu.

Sırp basını yazdı Türkler Tijana Boskovici çalmak istediler

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gözler voleybola çevrildi. Favoriler arasında yer alan Guidetti'nin çalıştırdığı Sırbistan'ın en önemli oyuncusu konumunda Tijana Boskovic bulunuyor. Sırbistan ile olimpiyat altını kazanmak isteyen Boskovic'in Galatasaray'dan aldığı teklif, Sırp basınından Sportal Blic'te mercek altına alındı.

Haberin Devamı

'TÜRKLER ÇALMAK İSTEDİ'
Haber başlığında ''Türkler Tijana Boskovic'i "çalmak" istediler ama bunun ne kadara mal olduğunu sormadılar! Dünyanın en iyi voleybolcusu ona ne teklif ettiklerini açıkladı' ifadeleri kullanıldı.

BOSKOVİC: TÜRKLER BENİ ARADI
Kariyerinin başında Galatasaray'ın antrenmana çıkardığı Boskovic o gün yaşananları böyle anlatmıştı: "Türkler beni aradı, doğru, ailem ve ben günlerce İstanbul'da onların misafiriydik. Kız kardeşime ve bana pasaport, ayrıca Galatasaray'a da sözleşme teklif ettiler... Ne kadara mal olduğunu sormadılar. Ama kusura bakmayın, kabul etmemin hiçbir yolu yoktu. Sundukları her şey masal gibi görünse de ne ben düşünmüştüm ne de babam buna katlanıyordu. Bizim önceliğimiz Sırbistan'dı."

Haberin Devamı

Sırp basını yazdı Türkler Tijana Boskovici çalmak istediler

BABA BOSKOVIC: GALATASARAY ÖZELLİKLE İLGİLENDİ
Tijana Boskovic'in babası Ljupko Boskovic ise şunları söylemişti: "Voleyboldan insanlar onun ne kadar yetenekli olduğunu söylemeye başlayınca maçlara gitmeye başladık, hatta antrenmanlara bile gittim. Türkiye'den insanlar onun yeteneğini fark etti. Milli takım oyuncularımızdan Vesna Citakovic ve Đerisilo'nun forma giydiği Galatasaray özellikle ilgilendi.

'SOYADI BOSKOĞLU OLACAKTI'
Vesna bir gün Tijana'nın takımı tanıması için beni turistik bir geziye çağırdı. İşte o zaman Türk milli takımının genç kategorileri konuşulmaya başlandı. Zaten ciddileştiğini anladım ama Türkiye'deki kanun soyadının değiştirilmesi gerektiğini söylüyordu. Yani onlara Boskoğlu ya da onun gibi bir şey denilirdi"

'BU YIL OLİMPİYAT ALTININI GETİRMEYE ÇALIŞACAK'
"Boskovic, şu anda dünyanın en iyi voleybolcularından biridir. İki kez dünya şampiyonasının MVP'si oldu. Avrupa Şampiyonası'ndan ve gümüş ve bronz madalyaları olduğunu da hatırlatırız. Bu yıl 26 Temmuz'dan 11 Ağustos'a kadar Paris'te Sırbistan'a eksik olan tek madalyasını, yani Olimpiyat altınını getirmeye çalışacak"