VoleybolSırbistan Spor Bakanı Zoran Gagic'ten ırkçı sözler! Melissa Vargas örneği

Sırbistan Spor Bakanı Zoran Gagic'ten ırkçı sözler! Melissa Vargas örneği

20.08.2024 - 18:30 | Son Güncellenme:

Sırbistan Spor Bakanı Zoran Gagic, ülkesinin basınına açıklamalarda bulundu. Zoran Gagic'in ırkçı yaklaşımı büyük ses getirdi.

Sırbistan Spor Bakanı Zoran Gagicten ırkçı sözler Melissa Vargas örneği

Sırbistan Voleybol Federasyonu'nun eski başkanı ve mevcut Spor Bakanı Zoran Gagic skandal açıklamalarda bulundu. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda oldukça başarısız bir performans sergileyen Sırbistan Milli Takımı'nın etkisizliği sonrası gelen ifadeler dikkat çekti.

Haberin Devamı

Zoran Gagic, Meridian Sport'a verdiği demeçte Sırp voleybolunda sadece Sırp oyuncuların forma giydiğini dile getirdi.

Sırbistan'ın başarısız sonucu hakkında konuşan Zoran Gagic, "Kadın takımından madalya bekleniyordu. Ancak, VNL sık sık yapılan seyahatler kızları ritimlerini bozdu. Teknik ekip bazı oyunculara dinlenme izni verdi ancak bu da ters bir etki yarattı. Takım yüzde yüzünü veremedi. Nedenlerini Sırbistan Voleybol Federasyonu antrenörler kurulu inceleyecek" dedi.

Sırbistan'ın çeyrek finaldeki performansına parantez açan Zoran Gagic, "Şunu belirtmeliyim ki, kızlarımız çeyrek finalde gelecekteki olimpiyat şampiyonlarına karşı oynadıkları ilk seti çok güçlü bir şekilde oynadılar. 24-26 kaybettik ve sonrasında bir şekilde düşüş yaşadık" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Zoran Gagic açıklamasında, "Ayrıca bir başka noktaya daha odaklanmak istiyorum; hem erkek hem de kadın milli takımımız sadece Sırp oyuncularla oynuyor" dedi.

Paola Egonu'nun Nijerya kökenli olduğunu belirten Zoran Gagic, "Biraz rakiplerimizle karşılaştıralım; İtalya takımının lideri Nijerya kökenli İtalyan Paola Egonu. Slovak kökenli Myriam Sylla var, Nijeryalı Omoruyi var, Rus Antropova var..." diye konuştu.

Skandal açıklamalarında Melissa Vargas'ı da örnek gösteren Zoran Gagic, "Türkiye'nin lideri ise her maçta takımın tüm sayılarının yüzde 50'sini alan Kübalı Melissa Vargas dedi.

Erkek voleybolundan örnek veren Zoran Gagic, "Erkek voleyboluna bakalım... Polonya'da ne kadar gelişmiş ve Kübalı Wilfredo Leon'u kadrolarına katmışlar. Brezilyalılar Leal'i getirmişler" açıklamasını yaptı.

Zoran Gagic son olarak, "Sırbistan sadece kendi gücüne odaklanıyor. Yani voleybolumuzdaki her başarı iki kat değerli" ifadelerini kullandı.

SIRPLAR, VAGAS'IN PEŞİNDEN KOŞMUŞTU

Küba asıllı sporcu, bundan üç yıl önce Sırplar tarafından milli takıma kazandırılmak istemişti. Melissa Vargas’ın o dönem Fenerbahçe’deki antrenörü Zoran Terzic aynı zamanda Sırbistan Milli Takımı’nı çalıştırıyordu. Terzic öğrencisini milli takımına da almak istedi. Bunun üzerine oyuncu için Sırbistan pasaportu hazırlanırken, vatandaşlığa alınmasına yönelik çalışmalar da yapıldı.

Haberin Devamı

Ancak Türkiye de devreye girdikten sonra oyuncu milli takım tercihini ay-yıldızlılardan yana kullandı, oynama uygunluğuna eriştikten sonra Filenin Sultanları için sahaya çıkmaya başladı. İlk maçına mayıs ayında Güney Kore karşısında çıktı ve o maçtan itibaren bugüne kadar her maçta harika bir performans gösterdi.