Süper LigFutbol dünyasından Daum paylaşımları

Futbol dünyasından Daum paylaşımları

25.08.2024 - 09:07 | Son Güncellenme:

Vefat eden Alman teknik direktörün Fenerbahçe'den eski öğrencileri Ümit Özat ve Serhat Akın, sosyal medya hesaplarından duygulandıran mesajlar paylaştı.

Futbol dünyasından Daum paylaşımları

Türkiye'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor'da görev yapan Christoph Daum, amansız hastalığın ardından hayata 70 yaşında hayata gözlerini yumdu. Alman hoca ile Fenerbahçe ve Köln'de birlikte çalışan Ümit Özat, Alman eski teknik adamın vefat ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

'BANA KATTIKLARIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM'

Pazar gecesi saat 01.17'de sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Ümit Özat, "Hocam Daum'un biraz önce vefat haberini aldım. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Bana kattıkların için teşekkür ederim, ruhun şad olsun, ışıklar içinde uyu" ifadelerini kullandı.

SERHAT AKIN: ÇOK AMA ÇOK ÜZGÜNÜM

Serhat Akın ise "Çok ama çok üzgünüm senden öğrendiklerim sonsuza kadar senden bana miras kalacak seni hiç unutmayacağım Christoph Daum" paylaşımını yaptı.

İlhan Mansız Beşiktaş'ta birlikte çalıştığı Daum'la ilgili şu paylaşımı yaptı: Hocalığı dışında insan olarak da iz bırakan TD Christoph Daum’un vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Ruhun şad, mekanın cennet olsun.

Haberin Devamı

'BU BEYEFENDİYE ÇOK ŞEY BORÇLUYUM'

Antalyaspor'u çalıştıran Alex de Souza sosyal medya hesabından "Beni Türkiye’ye getiren en önemli isimdi. Fenerbahçe’deki sportif başarımdan dolayı bu beyefendiye çok şey borçluyum. Benim için yaptıklarınız için çok teşekkür ederim. Hayatımdaki çok önemli bir insanı kaybettiğim,üzücü bir gün benim için. Ailesine,arkadaşlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.Bu zor zamanları atlatacak sabır ve güçleri olsun" paylaşımını yaptı.

AZİZ YILDIRIM'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Fenerbahçe’nin 2003-2004 ve 2004-2005 şampiyonluklarında takımımızın teknik direktörü olan, futbol takımımıza kişilikli bir futbol anlayışı aşılayan, değerli futbol insanı Christoph Daum’un vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Hocamız Christoph Daum’a Allah’tan rahmet, değerli ailesi, yakınları, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileklerimi sunarım.

Haberin Devamı

TUNCAY ŞANLI DA DUYGULANDIRDI

Christoph Daum'un mekanı cennet olsun. Çok güzel zamanlarımız geçti, üzüldüğümüz anlar da oldu. Kendisinden son günlerinde de haber alıyorduk, iyi değildi. Psikolojik olarak kendini iyi tutmaya çalışıyordu ama maalesef kaybettik. Fenerbahçe ve Türk futboluna güzel hizmetleri oldu. Beni ve benim gibi birçok oyuncuyu Fenerbahçe'ye kazandırdı. Başımız sağ olsun. Bir teknik direktör olarak sahaya çıktığımda dönem dönem Daum ile yaşadıklarım aklıma geliyor. Onun babacanlığını yansıtmaya çalışıyorum. Oyun ve hayat disiplini anlamında bize inanılmaz katkıları oldu. Ondan öğrendiklerimi sahaya yansıtmaya çalışıyorum. Şampiyonluğu kaybettiğimizde bile yanımızda olup, bize destek vermeye çalıştı. En son belgeli için Türkiye'ye geldiğinde çok güzel sohbetimiz oldu, eskilere gittik. Mekanı cennet olsun, sabır diliyorum.

SERVET ÇETİN

Christoph Daum'a Allah rahmet eylesin. Bizim için çok değerli bir insandı. Türk gibiydi işin açıkçası. Futbolculara yaklaşımıyla çok iyi bir insandı. Fenerbahçe'ye ilk geldiğimde gençtim ve çok oynayamadım. Lige başlamışız ve takım oturmuştu geldiğimde. Ben ise hocayı rahatsız edecek fevri hareketlerde bulunuyordum. Otoritesini sarsacak hareketlerim oldu ama ona rağmen bana sahip çıktı. Başka insan olsa beni kadro dışı bırakır ve Fenerbahçe'den gönderebilirdi. Beni hep destekledi, ikinci senesinde hep oynattı. Mekanı cennet olsun, çok üzgünüm. Türk futboluna çok şeyler katmıştır. İstiklal Marşımızı her maç okurdu. Böyle bir değeri kaybettiğimiz için üzgünüz.

Haberin Devamı

SERKAN BALCI

Christoph Daum, bizim için gerçekten nimetti. İlk sezonunda gelir gelmez bizimle çok ilgilendi. İlk şampiyonluğumu onunla yaşadım. Sağ bek pozisyonunda ilerlememe çok katkı yaptı. Ona teşekkür ederim. Nurlar içinde uyusun. Güzel anılar, güzel şampiyonluklar yaşadık. Oynamadığım için üzülüyordum. Bir gün beni odasına çağırdı ve 'Oynamak için zamanın var' dedi. Sonra formayı verdi ve uzun süre oynadım. Çok büyük bir futbol adamını kaybettik. Ölüm haberindeki fotoğrafı görünce üzüldüm.

Yazarlar