GalatasarayŞEREF MADALYASI

ŞEREF MADALYASI

13.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Temsilcimiz fırtına gibi başladı. Ancak kaçan goller, faullü bir golle Neustadter’in ayağından Schalke’yi galibiyete taşıdı. Cim-Bom yılmadı, Hamit’in jeneriklik golü ve Burak’ın inatçılığıyla galibiyeti yakaladı. Bastos beraberliği sağladı, Umut son noktaya imzasını attı, Aslan, Şampiyonlar Ligi’nin son 8 büyüğü arasına ismini yazdırdı

ŞEREF MADALYASI

Veltins Arena’da dün bir tarih yazıldı. Sadece Galatasaray için değil Türk Futbol tarihi bakımından önemli bir gece idi. Galatasaray, Almanya’da resmen destan yazdı.
Dile kolay... Schalke ile İstanbul’da1-1 biten maç sonrası çeyrek final düşü kuranların sayısı azdı. Ama bir avuç inanmış vardı şüphesiz. Onlar Fatih Terim ve öğrencileriydi. Muslera, Gelsenkirchen panteri kesildi. Hamit yine ve yeniden jeneriklik bir golle döndü. Burak yine attı, ‘Kral benim’ dedi. Terim’in CV’si zaten geri dönüşlerle doluydu. Bu alışkanlık Galatasaray’ın iyice ruhuna işledi. Cim-Bom Devler Ligi’nde son 8’e kalırken, kolay kolay unutulmayacak, nefeslerin kesildiği bir maça şahitlik ettik.
5’te hakem Burak’a ceza alanı içinde yapılan net faule devam derken, pozisyonu takip eden Drogba ile rakip kalede ilk gol girişimimizi yaptık. 13’te Selçuk net fırsatı kullanamadı. O kadar iyi oynarken, sarı-kırmızılılar golü kalesinde gördü. Üstelik de hakem kararıyla! 17’deki kornerde Drogba’ya faulu hakem atlıyor, top Neustadter’in önünde kalıyordu. Golü yedik. 38’de bu kez havadaydık! Hamit neredeyse soyunma odasından (!) vurdu, direğe çarpan top ağlara gitti. 42’de Riera yere yattı, topu uzaklaştırdı. Burak Yılmaz takip etti ve kaleci Hildebrand’ın üzerinden topu ağlarla buluşturdu.
İkinci yarı çok kapandık. Bunalmıştık neredeyse! 55’te Muslera kritik hamlede bulunuyor, 61’de Draxler yürekleri ağızlara getiriyordu. 63’te Pukki’nin, Muslera’ya faul kokan hareketi sonrası kalemizde golü gördük. Bastos sahne almıştı. Sneijder ile karşılık vermeye çalıştık, olmadı. 83’te Amrabat kaçırdı. Öldük öldük dirildik kimi anlarda. Ama yıkılmadık, pes etmedik, direndik. Muhteşem son ise uzatma anlarında Umut’un golü ile geldi.

Haberin Devamı

KIRILMA?NOKTASI

Hamit’in golü
Sadece şansızlığını kırmadı, 38. dakikadaki süper golüyle skora dengeyi getirdi. O gol sonrası, Cim-Bom da hayat buldu.

MAÇIN YILDIZI

Muslera
Almanlar’a karşı iki tartışmalı gol yese de birbirinden kritik kurtarışlara imza attı. Uruguaylı eldiven muhteşem bir maç çıkardı.

Kura cuma çekiliyor

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final kuraları cuma günü çekilecek. Galatasaray’ın yanı sıra Viktoria Plzen’i elemesi halinde Fenerbahçe’nin rakipleri İsviçre’nin Nyon kentinde saat 13.00’te çekilecek kurayla belirlenecek. Real Madrid, Barcelona, Borussia Dortmund, Juventus ve PSG daha önce çeyrek final biletini almıştı. Sarı-kırmızılı takımın diğer muhtemel rakipleri bugün oynanacak Arsenal-Bayern Münih ve Malaga-Porto maçlarından sonra belli olacak.

Haberin Devamı

Eriksson’dan kritik hatalar

Schalke-Galatasaray maçının hakemi İsveçli Jonas Eriksson, dün oldukça formsuzdu.
Karşılaşmanın hemen başlarında Burak’a yapılan hareket penaltı vermesi gereken Eriksson, Alman ekibinin ilk golünde de, Drogba’ya yapılan faulü görmeyerek bariz bir hata daha yaptı. Burada oyunu kesmesi ve Galatasaray lehine faul vermesi gerekiyordu.
Yine Schalke’nin ikinci golünde Muslera’ya yapılan hareket tartışıldı. Ancak İsveçli hakem burada doğru bir karar vererek, golü geçerli saydı. Ancak maçın 2-2 devam ettiği dakikalarda ceza sahası içinde Dany’nin vücudundan eline çarpan topta kol doğal konumda değildi. Dolayısıyla Schalke’nin bir penaltısını vermedi.

ŞEREF MADALYASI