DiğerSatrançta Süper Lig'e yükselen 3 takım belli oldu!

Satrançta Süper Lig'e yükselen 3 takım belli oldu!

22.07.2024 - 12:05 | Son Güncellenme:

Denizli’de düzenlenen Türkiye Satranç Birinci Ligi ve İkinci Lig’i sona erdi. Şampiyon olan 3 takım, Süper Lig'e katılma hakkı elde etti.

Satrançta Süper Lige yükselen 3 takım belli oldu

Denizli’de 15-21 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılan ve 9 tur süren şampiyona, zorlu ve heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu. Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde şampiyon İzmir Altyapı Satranç Spor Kulübü olurken, ikinci Bursa Deneyim Spor Kulübü, üçüncü Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü oldu. Bu üç takım, gelecek yıl bir üst lig olan Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’ne katılma hakkı elde etti.  

Haberin Devamı

Türkiye Satranç İkinci Ligi’nde ise şampiyon Resul Caner Satranç Akademi ve Spor Kulübü olurken, Moda Spor Kulübü ikinci, Göztepe Spor Kulübü üçüncü, Akçakoca Kültür Sanat Satranç Eğitim ve Spor Kulübü dördüncü oldu. İkinci Lig’de ilk dörde giren bu dört takım gelecek yıl bir üst lig olan Türkiye Satranç Birinci Ligi’ne katılma hakkı kazandı.  

Denizli’de düzenlenen Birinci Lig’de 25 takım, 19 farklı ülkeden 37’si yabancı ve 79’u ünvanlı olmak üzere toplamda 320 sporcu hamle yaptı. Pamukkale Satranç Salonu’nda düzenlenen İkinci Lig’de ise 32 takım, 11 farklı ülkeden 27’si yabancı ve 55’i ünvanlı olmak üzere toplamda 368 sporcu hamle yaptı. Türkiye Satranç Birinci Ligi ve İkinci Lig’i sona ermesinin ardından 21 Temmuz-28 Temmuz arasında turnuva heyecanı, Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası arasında devam edecek. 

Haberin Devamı

Ödül törenine Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri, sporcular, aileleri ve kulüp temsilcileri katıldı.   

TSF Başkanı Tulay, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Birinci Lig ve İkinci Lig’de şampiyon olan takımları ve sporcuları kutlayarak, “2024 Türkiye Birinci ve İkinci Ligi’ni başarılı bir şekilde tamamladık. 9 tur boyunca süren liglerimizde zorlu ve zevkli mücadelelere tanıklık ettik. Turnuva boyunca sergiledikleri mücadeleci ruh, sportmence davranış ve centilmenlik için takımlarımızı ve sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu önemli organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Aroma firmasına özel olarak teşekkür ediyorum” dedi. 

Son yıllarda sporcuların uluslararası düzeyde büyük başarılara imza attıklarını belirten Tulay, “Satranç disiplinli ve çok çalışmayı gerektiriyor. Alt yapıya yaptığımız yatırımlarla büyük bir başarı öyküsü oluşturduk. Bu öyküde bu ailedeki herkesin emeği büyük. Sporcularımız, sporcularımızın aileleri, antrenörlerimiz, hakemlerimiz her biri ayrı ayrı emek verdi. Satrançta son yıllardaki başarının doğru adımlarla büyüyerek süreceğine inanıyorum. Bu müthiş ailenin bir parçası olmaktan onur duyuyorum.” diye konuştu. 

Yazarlar