Sivasspor Rıza Çalımbay'a sürpriz teklif! Kararını verdi

Rıza Çalımbay'a sürpriz teklif! Kararını verdi

03.06.2022 - 09:41 | Son Güncellenme:

Demir Grup Sivasspor'a tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandıran Rıza Çalımbay'a sürpriz teklif geldi. Kırmızı-beyazlı kulüple sözleşmesi sona eren başarılı teknik adam geleceği ile ilgili kararını verdi. İşte detaylar...

Rıza Çalımbaya sürpriz teklif Kararını verdi

SKORER

Haberin Devamı

3 yıldır Demir Grup Sivasspor’u çalıştıran Rıza Çalımbay, görev yaptığı süre içinde kırmızı-beyazlı takımı üst seviyeye çıkardı. Son 2 yıldır Türkiye'yi Avrupa'da kupalarına giden Yiğidolar, bu sezonki başarısıyla tarih yazdı.

Rıza Çalımbaya sürpriz teklif Kararını verdi

TARİHİNDE İLK KEZ KUPAYI MÜZESİNE GÖTÜRDÜ

Finale kadar sırasıyla Ankaragücü, Bandırmaspor, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor’u eleyen Rıza Çalımbay’ın öğrencileri, finalde de Kayserispor'u 3-2 yenerek tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü. Demir Grup Sivasspor bu sonuçla ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden tek takım oldu.

Rıza Çalımbaya sürpriz teklif Kararını verdi

MISIR MİLLİ TAKIMI'NDAN TEKLİF ALDI

Deneyimli teknik adamın devre arasında Mısır Milli Takımı'ndan teklif aldığı ortaya çıktı. Skorer'in edindiği bilgiye göre Çalımbay; Mohamed Salah, Elneny, Trezeguet ve Mostafa Mohamed gibi yıldızların forma giydiği Kuzey Afrika temsilcisinin teklifini reddetti.

Haberin Devamı

SİVASSPOR'LA BÜYÜK ORANDA YENİDEN ANLAŞTI

Demir Grup Sivasspor ile sözleşmesi sona eren 59 yaşındaki teknik adam, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Ben gittiğim her kulüple 1 yıllık sözleşme imzalıyorum. Eğer ben iyiysem yönetim zaten devam ediyor. Eğer ben memnun değilsem kusura bakmayın diyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Çalımbay, sözleşme yenileme görüşmelerinde kırmızı-beyazlı yönetim ile büyük oranda el sıkıştı. Ufak pürüzler giderildiği takdirde başarılı hoca önümüzdeki sezon da Yiğidolar'ı çalıştıracak.  

 

     

Yazarlar